Hoppa till innehåll
Pressrum
Heidi Stensmyren till regeringens nya välfärdskommission

Heidi Stensmyren till regeringens nya välfärdskommission

- Jag ser fram emot arbetet i den nya Välfärdskommissionen. Jag representerar alla tusentals medlemmar i SACO.s professionsförbund som varje dag gör skillnad i vår gemensamma välfärd för alla Sveriges medborgare. Välfärden har stora utmaningar. Det är viktigt att säkra den långsiktiga finansieringen och kompetensförsörjningen. SACO kommer att bidra aktivt i det avgörande arbetet, Heidi Stensmyren.
Pressmeddelande
Heidi Stensmyren till regeringens nya välfärdskommission
Heidi Stensmyren, ordförande Sveriges läkarförbund

Regeringen nya välfärdskommission ska identifiera och analysera konkreta åtgärder för att stärka kommunsektorns förmåga att tillhandahålla välfärdstjänster av god kvalitet i framtiden.

Heidi Stensmyren, ordförande Sveriges läkarförbund, representerar SACO.

– Jag ser fram emot arbetet i den nya Välfärdskommissionen. Jag representerar alla tusentals medlemmar i SACO.s professionsförbund som varje dag gör skillnad i vår gemensamma välfärd för alla Sveriges medborgare. Välfärden har stora utmaningar och det är viktigt att säkra den långsiktiga finansieringen och kompetensförsörjningen. SACO kommer att bidra aktivt i det avgörande arbetet, säger Heidi Stensmyren.

Välfärdskommissionen kommer särskilt att prioritera åtgärder inom fyra områden:

  • förbättrad styrning av välfärden
  • effektivt nyttjande av offentliga resurser
  • hållbar kompetensförsörjning och en god arbetsmiljö i välfärdssektorn
  • digitaliseringens möjligheter att frigöra resurser till välfärden

Välfärdskommissionen består av finansminister Magdalena Andersson, civilminister Lena Micko, socialminister Lena Hallengren, jämställdhetsminister Åsa Lindhagen och utbildningsminister Anna Ekström. Arbetet leds av Magdalena Andersson. Regeringen har även utsett följande ledamöter till Välfärdskommissionen: Heidi Stensmyren, Saco, Veronica Magnusson, TCO och Tobias Baudin, LO, Anders Knape, SKR, och Anders Henriksson, SKR.

Läs mer i regeringens pressmeddelande

Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Pressrum
Heidi Stensmyren till regeringens nya välfärdskommission