fbpx
Läkarförbundets hederspris Läkare som leder tilldelas Björn Eriksson förvaltningschef Skånes universitetssjukhus under Fullmäktige 2018
Björn Eriksson förvaltningschef Skånes universitetssjukhus hederspristagare vid Läkarförbundets fullmäktige 2018. Heidi Stensmyren, ordförande Läkarförbundet, delar ut priset. Foto: Fredrik Moberg

Hederspriset Läkare som leder 2018 tilldelas Björn Eriksson med motiveringen

”Björn Eriksson är en kardiolog som gått in som förvaltningschef för ett problemtyngt universitetssjukhus. Med ett inlyssnande, strukturerat och fokuserat förhållningssätt har han visat att han som ledarskapsintresserad läkare har den gedigna kunskap som krävs för att leda vården. Han har visat detta inte minst genom att göra stora förändringar utan stora omorganisationer. Genom sin tro på ansvarstagande och manövrerbarhet hos de som tar hand om patienterna har han fört beslutsfattandet närmre golvet.”

– Jag är väldigt hedrad över priset. Det är viktigt att uppmuntra fler läkare att bli chefer, säger Björn Eriksson

– Vi är så glada över att dela ut det här priset. Vi vill lyfta läkare som chefer, säger Heidi Stensmyren, ordförande Sveriges läkarförbund.

Läs mer om Läkarförbundets hederspriser

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.