fbpx
Varslen påverkar patientsäkerheten
Johan Styrud, ordförande Stockholms läkarförening

–Det här är förfärligt. Detta kommer att påverka patientsäkerheten, kvaliteten på hälso- och sjukvården och vårdproduktionen. Allt detta kommer att leda till mycket längre väntetider både till mottagningar och operation, säger Johan Styrud, ordförande i Stockholms läkarförening.

Det är oacceptabelt att varsla personal inom den redan hårt ansträngda vården. Särskilt med tanke på de tidigare redan kända varslen på Karolinska.

Oacceptabelt att Karolinska varslar 250 läkare

– Redan idag hålls verksamheten ihop av lojala medarbetare som anstränger sig till det yttersta för att läget i vården inte ska gå ut över patienterna. Varslen betyder att vi kommer att tappa kompetens och det kommer att märkas i decennier framåt, säger Johan Styrud, ordförande Stockholms läkarförening.

Varslet påverkar också antalet specialistkompetenta handledare. Det gör att även utbildningarna vid Karolinska institutet, KI påverkas.

–Om någon skulle påstå att patientsäkerheten inte påverkas är det rent nonsens, säger Johan Styrud. Var ärliga och säg att det påverkar både patientsäkerheten och vårdköerna. Allt annat är lögnaktigt, säger Johan Styrud.

Kontakt
Johan Styrud
ordförande Stockholms läkarförening
070-497 88 43
johan.styrud@slf.se

Läs mer om läkares arbetsmiljö på Trygg Vård:

Underläkare till storms mot sjukt system

Tid har blivit en bristvara

Vi får inte gehör för den verklighet vi beskriver

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.