fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

För alla läkare inom Life Science industrin

Läkare behövs inom alla delar av Life Science, inom sjukvård, akademi och industri. Medicinsk innovation och forskning  grunden för att utveckla nya behandlingsmetoder.

Tillsammans skapar vi den sjukvård som patienterna och samhället behöver.

Är du nyfiken på föreningen hör av dig till Klara Hägglund på Läkarförbundet, klara.hagglund@slf.se 08-790 33 69 eller Anna Maria Langkilde, ordförande Industriläkarföreningen, annamaria.langkilde@astrazeneca.com 0708 467699

Nyheter

Nu finns lönestatistiken för 2020

Sedan 2015 har Industriläkarföreningen varje år sammanställt lönestatistik för industrianställda läkare. De två senaste åren har denna statistik varit en integrerad del i Läkarförbundets lönestatistik. Nu finns äntligen rapporten för 2020 tillgänglig.

COVID-19 och Life Science industrin

2020 har präglats av COVID-19 pandemin. Läkare och all vårdpersonal har gjort fantastiska och beundransvärde insatser över hela världen. Life Science industrin har också fått mycket uppmärksamhet. Betydelsen av forskning, och utveckling av innovativa läkemedel, och vaccin, har blivit tydligare …

Rapport från styrelsen 2020

Rapport från styrelsen 2020 Det nya året började med årsmötet den 30/3 2020, ett möte i virtuell form, och ”vips” så fanns ånyo en livskraftig styrelse enligt följande: Ordförande: Anna Maria Langkilde, V Ordförande:Jan Kövamees Ledamot: Maria Alquist Hegbrant, Rikard Höse, …

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem