fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

info 25/6 har medlemsrådgivningen stängt. Öppet som vanligt igen 28/6. Här hittar du vår kunskapsbank för medlemmar.

Är du läkare verksam inom life science-industrin? Då finns det en förening inom Läkarförbundet just för dig.

Industriläkarföreningen är en yrkesförening inom Sveriges Läkarförbund och representerar därigenom alla privatanställda läkare utanför sjukvården. Där ingår t.ex. medicinska rådgivare inom läkemedels- eller medicinteknikbranschen, life science-analytiker och olika typer av konsulter.

Varför ska just du vara medlem?

Det finns flera fördelar med att vara medlem i Industriläkarföreningen. Dels är du därigenom också medlem i Sveriges läkarförbund vilket ger dig tillgång till SACOs arbetslöshetsförsäkring som ger dig 80% av lönen i 6 månader (vid medlemskap i AEA; upp till en försäkrad lön på max 100 000 kr/mån) ifall du skulle bli arbetslös. Utan denna försäkring får du max 20 000 kr/mån vid arbetslöshet.

Som medlem i Läkarförbundet har du också rätt till stöd vid löneförhandling eller tvist med arbetsgivaren med mera, samt ett antal andra medlemsförmåner. Se Läkarförbundets hemsida www.slf.se för en komplett sammanställning.

För att få tillgång till förmåner vid arbetslöshet och tvist med arbetsgivaren måste du ha varit medlem i Läkarförbundet i sex månader – det går inte att bli medlem när problemen uppstår!

Som medlem i Industriläkarföreningen har du dessutom tillgång till vår unika lönestatistik, vilket kan vara en stor hjälp vid din egen löneförhandling eller om du ska byta roll inom eller utom företaget. Industriläkarföreningen arbetar också för att påverka industrianställda läkares arbetsmiljö, både fysiskt och psykiskt, vi arbetar aktivt med att påverka industriläkares ställning inom företagen och inom läkarkåren samt bevakar frågor viktiga för oss industrianställda t ex krav på fortbildning, etiska regler med mera.

Slutligen arrangerar vi med jämna mellanrum olika sociala aktiviteter, som t.ex. nätverksträffar, föredrag och mingelkvällar för att ge våra medlemmar möjlighet att förkovra sig och bygga nätverk med andra läkare inom industrin.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem