Hoppa till innehåll
Nyheter
Fortbildningsenkät 2020

Fortbildningsenkät 2020

Nu har Läkarförbundets Fortbildningsenkät 2020 skickats ut till 3000 slumpvis utvalda specialister som är medlemmar i Läkarförbundet. Den senaste fortbildningsenkäten genomfördes år 2018 och visade att antalet dagar per år med extern fortbildning sjunkit drastiskt sedan enkäten gjordes första gången år 2004.

Nyhet

Syftet med enkäten är att följa upp att läkarna får den fortbildning de behöver för sin professionella utveckling. Resultaten kommer att användas som underlag i Läkarförbundets påverkanspolitiska arbete för en god fortbildning där förbundet bland annat driver frågan om en reglerad fortbildning.

För att kunna basera det arbetet på tillförlitliga resultat med hög trovärdighet är vi beroende av en hög svarsfrekvens. Det är därför viktigt att ni medlemmar som fått enkäten svarar på frågorna, som tar cirka 8 minuter att besvara. Svaren behandlas konfidentiellt och redovisas så att enskilda svarande inte kan identifieras. Enkäten kommer vara öppen i cirka en månad.


Fler nyheter


Nära var fjärde läkare överväger lämna yrket

En majoritet av läkarna är oroliga för att besparingarna kommer att ha negativ inverkan på möjligheterna att behålla och rekrytera personal. Nära en av fyra uppger att de överväger att lämna yrket, och en nästan dubbelt så hög andel funderar …
Nyheter

Hälften av regionerna har inte mål om fast läkarkontakt

Endast tio av landets regioner har fattat beslut om att sträva mot riktvärdet 1 100 invånare per specialistläkare i primärvården. Och bara tre av dessa har handlingsplaner för att nå målet, trots att regeringen ställt krav på redovisning av arbetet. Det …
Nyheter

Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare