fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

En sjukvård med hög kvalitet kräver välutbildade och kompetenta läkare. Läkarförbundet arbetar för att alla läkare som är specialister ska få tillräckligt med tid och resurser för att kontinuerligt fortbilda sig.

Fortbildningsenkät

För att följa upp hur mycket fortbildning läkarna får, genomför Läkarförbundet en enkät som vänder sig till specialistläkare.

Fortbildningsenkät 2020 har skickats ut till 3000 medlemmar

För några veckor sedan skickades Fortbildningsenkät 2020 ut till 3000 slumpvis utvalda specialister som är medlemmar i Läkarförbundet. Den senaste fortbildningsenkäten genomfördes år 2016 och visade att antalet dagar per år med extern fortbildning sjunkit drastiskt sedan enkäten gjordes första gången år 2004.

Syftet med enkäten är att följa upp att läkarna får den fortbildning de behöver för sin professionella utveckling. Resultaten kommer att användas som underlag i Läkarförbundets påverkanspolitiska arbete för en god fortbildning där förbundet bland annat driver frågan om en reglerad fortbildning. För att kunna basera det arbetet på tillförlitliga resultat med hög trovärdighet är vi beroende av en hög svarsfrekvens. Det är därför viktigt att medlemmarna svarar på enkäten som tar cirka 10 minuter att besvara. Svaren behandlas konfidentiellt och redovisas så att enskilda svarande inte kan identifieras. Enkäten kommer vara öppen i cirka en vecka till.

Frågor angående enkäten kan ställas till Per Wahlstedt på Läkarförbundets kansli:

Mobil: 070-790 56 83

E-post

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.