Hoppa till innehåll

Måndag 6/5 så håller medlemsrådgivningen stängt mellan kl. 12:45 och 13:30. Tack för er förståelse.

Nyheter
Driftstopp hos E-hälsomyndigheten i helgen påverkar läkare

Driftstopp hos E-hälsomyndigheten i helgen påverkar läkare

Driftstoppet i E-hälsomyndighetens tjänster 27 – 28 november kan göra det problematiskt för läkare att förskriva läkemedel och för patienter att hämta ut läkemedel och andra varor som de har fått på recept. Det gäller både via fysiska apotek och e-handel.
Nyhet
Förskrivningskollen

E-hälsomyndigheten kommer i helgen att genomföra ett planerat driftstopp på grund av införandet av Nationella läkemedelslistan, NLL. Driftstoppet pågår från klockan 20:00 på lördagen den 27 november och väntas vara klart senast klockan 11:00 söndagen den 28 november.

Hur detta påverkar dig som läkare beror på vilken region du tillhör och vilket journalsystem vårdgivaren har. Vissa regioner lägger e-recept som skrivs ut under driftsstoppet i en kö och som skickas ut efter driftsstoppet. Kontakta din region eller systemansvarig om du har frågor vad som gäller för just dig. 

Det är viktigt att alla läkare som ska jobba under helgen bekantar sig med de reservrutiner som finns för att hantera driftsstoppet när e-recept inte fungerar.


Fler nyheter


Nära var fjärde läkare överväger lämna yrket

En majoritet av läkarna är oroliga för att besparingarna kommer att ha negativ inverkan på möjligheterna att behålla och rekrytera personal. Nära en av fyra uppger att de överväger att lämna yrket, och en nästan dubbelt så hög andel funderar …
Nyheter

Hälften av regionerna har inte mål om fast läkarkontakt

Endast tio av landets regioner har fattat beslut om att sträva mot riktvärdet 1 100 invånare per specialistläkare i primärvården. Och bara tre av dessa har handlingsplaner för att nå målet, trots att regeringen ställt krav på redovisning av arbetet. Det …
Nyheter

Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
Driftstopp hos E-hälsomyndigheten i helgen påverkar läkare