Hoppa till innehåll

30/4 stänger medlemsrådgivningen kl. 12:00 och öppnar återigen torsdag 2/5.

Nyheter
Höjd ersättning för läkarutlåtande

Höjd ersättning för läkarutlåtande

Från och med den 1 september höjs ersättningen för vissa läkarutlåtande från läkare utanför den offentligt finansierade vården.
Nyhet

Läkare utanför den offentligt finansierade vården eller de som har samverkansavtal med regionen enligt nationella taxan kan få ersättning för läkarutlåtanden i samband med ansökan om sjukersättning, aktivitetsersättning eller livränta.  

Ersättningsnivån höjs med 1000 kronor till 3 200 kronor och gäller för besök eller konsultationer som sker från och med den 1 september 2022.

Du hittar mallar för läkarutlåtande samt blankett för att begära ersättning på Försäkringskassans webbplats.


Fler nyheter


Hälften av regionerna har inte mål om fast läkarkontakt

Endast tio av landets regioner har fattat beslut om att sträva mot riktvärdet 1 100 invånare per specialistläkare i primärvården. Och bara tre av dessa har handlingsplaner för att nå målet, trots att regeringen ställt krav på redovisning av arbetet. Det …
Nyheter


Etik på agendan under WMA-möte

I förra veckan höll World Medical Association (WMA) sitt årliga rådsmöte. Översynen av WMA:s Helsingforsdeklaration om etiska principer för medicinsk forskning fick stort utrymme under mötet. Flera resolutioner antogs också – en om den humanitära krisen i Gaza.
Nyheter
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare