fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

info 25/6 har medlemsrådgivningen stängt. Öppet som vanligt igen 28/6. Här hittar du vår kunskapsbank för medlemmar.

Katarzyna Inglot medlem i Läkarförbundet. Foto: Maria Birkl

Katarzyna växte upp i södra Polen och som färdig specialist inom allmänmedicin kom hon till Sverige 2004. Här utbildade hon sig till psykiater och arbetar nu på ätstörningsenheten på Östersunds sjukhus. En plats där både kropp och själ behandlas, säger hon.

”Polska arbetsförhållanden är en helt annan värld”

Polska arbetsförhållanden är en helt annan värld som är svår att föreställa sig, säger hon. Där kände sig Katarzyna Inglot trakasserad av sin arbetsgivare, då hennes graviditet inte uppskattades av ledningen. Här fick hon tidigt konkreta bevis för den jämställdhet och trygghet som råder för fackligt anslutna läkare i Sverige.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem