Hoppa till innehåll

Förbundet för alla läkare under hela karriären

Läkarförbundet finns som ett stöd för alla läkare under hela karriären – från dagen du blir läkarstudent, tar steget till AT-läkare, ST-läkare, färdig specialistläkare, chef eller vilken karriärväg du än väljer efter din läkarexamen.

”Jag ska jobba jour ikväll igen! Det är helt otroligt”

Arbetsgivaren är ytterst ansvarig för arbetsmiljön på din arbetsplats. Om du som medlem i Läkarförbundet inte är nöjd med situationen på ditt jobb och vill veta vad du kan göra, eller hur vi på Läkarförbundet kan hjälpa dig – kontakta oss!

Läkarförbundets medlemsrådgivning

Telefon: 08–790 35 10 Skicka e-post”Vet du hur det går med min lön när jag går på föräldraledighet, jag vill ju inte halka efter?”

Det är viktigt att du som är gravid eller föräldraledig inte missgynnas. Så länge din arbetsgivare har kollektivavtal, så är det din rättighet att lönesättas som om du vore i tjänst. Kollektivavtalet ger dig bättre villkor helt enkelt!

Läs mer om lag och avtal på Läkarförbundets Råd och stöd


”Jag har precis blivit ny verksamhetschef och är lite osäker på hur jag ska ta mig an lönerevisionen”

Även du som är läkare och chef har stor nytta av att vara medlem i Läkarförbundet. Vår medlemsrådgivning ger dig råd och stöttar dig i din chefsroll. Det gör även vår Chefsförening som driver frågor av betydelse för dig som läkare och chef.

Läs mer om våra åtta yrkesföreningar, anpassade för läkarens ställning i yrket.

Hitta förening

”Nu är jag medlem i Seniora läkare. Det känns bra att kunna fortsätta påverka våra villkor, även om jag har gått ner i arbetstid och snart går i pension”

Som pensionerad läkare kan du vara medlem i Läkarförbundet till en lägre kostnad. Dessutom kan du gå med i Seniora läkare, en intresseförening för äldre läkare som kanske väljer att gå ner i arbetstid eller slutar att jobba helt.


För dig som medlem

Vi på Läkarförbundet tycker det är viktigt att ta vara på kompetensen och engagemanget hos alla våra medlemmar. Läkare är du hela livet och som medlem kan du fortsätta att driva och påverka aktuella frågor för läkarkåren och få råd och stöd från oss så länge du är yrkesverksam.

Bli medlem i Sveriges läkarförbund

 

Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se
För alla läkare under hela karriären