Hoppa till innehåll

Arbetsgrupp för diskrimineringsfrågor

Den nyvalda styrelsen för Karolinska Universitetssjukhusets läkarförening har antagit ett uppdrag från årsmötet att starta och genomföra ett arbete för att tydliggöra och förbättra föreningens sätt att arbeta med diskrimineringsfrågor.

Nyhet

Hela styrelsen är helt enig att alla former av diskriminering är oacceptabla. Ställningstagandet är självklart, men vi behöver finna sätt att uttrycka det tydligare än vad vi tidigare gjort.

Flera förslag till aktiviteter diskuterades i styrelsen, bland annat att ordna en utbildning för förtroendevalda, i syfte att fördjupa kunskapen inom föreningen och tydliggöra rutiner och hur fackliga företrädare kan hantera frågorna. Det konstituerande mötet tillsatte en arbetsgrupp med uppdraget att till nästa styrelsemöte i januari återkomma med konkreta förslag på det fortsatta arbetet.

Arbetsgivaren kommer nu att ”öka kraften i arbetet med att förebygga, upptäcka och åtgärda eventuella förekomster av trakasserier och kränkningar inom sjukhuset”. Detta välkomnar vi som facklig organisation.

Läkarföreningen vill därmed återigen klargöra att vi arbetar för att alla medlemmar ska känna sig trygga på sin arbetsplats. Om du eller någon kollega utsätts för kränkande särbehandling eller diskriminering, så kan du kontakta oss. Kontakta oss via det lokala ombudet, temaombud, via ordförande alternativt någon på föreningens kansli, eller via förbundets centrala medlemsrådgivning. I en sådan händelse ska föreningen erbjuda ett ombud utan personlig koppling till ditt aktuella ärende. Fackliga ombud arbetar under tystnadsplikt.

För styrelsen / Yvonne Dellmark, Ordförande


Fler nyheter


Ny styrelse vald på årsmötet

På årsmötet 11 december 2023 valdes följande styrelse för år 2024: Ordförande Yvonne Dellmark. Ledamöter: Mikael Nilsson, Christer Almgren Lidman, Niklas Grevfors, Jacob Wilton, Tomas Thiel, Una Kjällquist, Mitua Mehra,…


Nytt uppdrag som universitetsöverläkare

På Karolinska Universitetssjukhuset införs nu uppdraget universitetssjukhusöverläkare som ett steg i karriären för mycket framstående läkare som utmärker sig i sitt kliniska arbete. Frågan initierades av Läkarföreningen.
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare