Hoppa till innehåll

Snart är det landstingsval

Landstingsvalet den 9 september avgör vem eller vilka som kommer att styra hälso- och sjukvården i länet. Just nu är de politiska partierna och deras företrädare upptagna med valkampanj.

Nyhet

Läkarföreningen deltar i arbetet och möter dem på de sätt vi kan. Då läkarförbundet är partipolitiskt obundet har vi samtal med alla partier som delar våra visioner om hur sjukvården bör bedrivas.

När valet är genomfört kommer det att dröja till långt fram på hösten innan ansvariga landstingsråd är utsedda och beredda att starta sitt arbete vilket gör att årets landstingsbudget dröjer.

De akuta frågorna inom sjukvården kan inte vänta, vi arbetar i mellantiden med frågorna internt och inom de samverkansforum som finns. De stora nödvändiga besluten vi önskar kommer dock att dröja.


Fler nyheter


Ny styrelse vald på årsmötet

På årsmötet 11 december 2023 valdes följande styrelse för år 2024: Ordförande Yvonne Dellmark. Ledamöter: Mikael Nilsson, Christer Almgren Lidman, Niklas Grevfors, Jacob Wilton, Tomas Thiel, Una Kjällquist, Mitua Mehra,…


Nytt uppdrag som universitetsöverläkare

På Karolinska Universitetssjukhuset införs nu uppdraget universitetssjukhusöverläkare som ett steg i karriären för mycket framstående läkare som utmärker sig i sitt kliniska arbete. Frågan initierades av Läkarföreningen.
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare