Hoppa till innehåll

30/4 stänger medlemsrådgivningen kl. 12:00 och öppnar återigen torsdag 2/5.

Nyheter
Framtidens kollektivavtal – hur vill de unga läkarna ha det på jobbet? 

Framtidens kollektivavtal – hur vill de unga läkarna ha det på jobbet? 

Nyhet
Läkaravtal 2024

Seminariet sändes live från Almedalsveckan 3 juli 2023.

Unga läkare

Två av Läkarförbundets medlemmars viktigaste frågor är trygghet och bra kollektivavtal. För de yngre läkarna och läkarstudenterna är trygghet, meningsfullt arbete och bra balans mellan arbete och fritid ännu viktigare än för tidigare generationer. Hur möter Läkarförbundet och arbetsgivarna upp dessa krav när vi förhandlar nya kollektivavtal? Vad innebär egentligen ett modernt kollektivavtal? Går det att teckna kollektivavtal som gör alla medlemmar nöjda? 

Om samtalet

Natasha Olsson, från SLF Student och Julia Borg från Sveriges Yngre Läkares Förening (SYLF) ställer frågor och berättar om sina egna upplevelser som unga läkare för en expertpanel. I panelen står Läkarförbundets ordförande Sofia Rydgren Stale, Antje Dedering, förbundsdirektör på Vårdföretagarna och Rachel De Basso ordförande för sjukvårdsdelegationen i Sveriges kommuner och regioner. Moderator: Lisa Kirsebom 

Alla Läkarförbundets och förbundets delföreningars seminarier under Almedalsveckan livesändes. Du kan ta del av alla seminarierna här.


Fler nyheter


Hälften av regionerna har inte mål om fast läkarkontakt

Endast tio av landets regioner har fattat beslut om att sträva mot riktvärdet 1 100 invånare per specialistläkare i primärvården. Och bara tre av dessa har handlingsplaner för att nå målet, trots att regeringen ställt krav på redovisning av arbetet. Det …
Nyheter


Etik på agendan under WMA-möte

I förra veckan höll World Medical Association (WMA) sitt årliga rådsmöte. Översynen av WMA:s Helsingforsdeklaration om etiska principer för medicinsk forskning fick stort utrymme under mötet. Flera resolutioner antogs också – en om den humanitära krisen i Gaza.
Nyheter
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
Framtidens kollektivavtal – hur vill de unga läkarna ha det på jobbet?