Hoppa till innehåll

Vår medlemsrådgivning och medlemsservice håller stängt fredag 21/6. Glad midsommar!

Nyheter
Läkarförbundets nya förbundsstyrelse

Läkarförbundets nya förbundsstyrelse

Läkarförbundets fullmäktige, förbundets högsta beslutande organ, samlades den 9-10 november för att tillsammans forma Läkarförbundets riktning det kommande året. Nuvarande ordförande Sofia Rydgren Stale fick fortsatt förtroende att leda förbundet och nya ledamöter valdes in i Läkarförbundets styrelse.
Nyhet

– Jag är oerhört glad och hedrad över att ha fått fortsatt förtroendet att leda Sveriges läkarförbund. Vi samlar idag över 57 000 medlemmar, vi är ett förbund för alla läkare under hela karriären. Vi har många utmaningar framför oss, vårdplatsbrist, vårdköer och en uttröttad personal. Samtidigt har yngre läkare svårt att etablera sig på arbetsmarknaden i och med bristen på AT-tjänster. Läkarnas röst behövs i samhällsdebatten, säger Sofia Rydgren Stale.

Även Marina Tuutma fick fortsatt förtroende som andre vice ordförande och ytterligare tre nya ledamöter valdes in i Läkarförbundets styrelse. Shadi Ghorbani, ST-läkare i allmänmedicin i Hässleholm och ordförande för SYLF, Anna Rask-Andersen, specialist i klinisk fysiologi och yrkesmedicin i Uppsala och Hanna Kataoka överläkare i psykiatri, rättspsykiatri och beroendemedicin i Göteborg. 

Sveriges läkarförbunds styrelse:

Sofia Rydgren Stale, ordförande
Lars Rocksén, förste vice ordförande 
Marina Tuutma, andre vice ordförande
Anna Rask-Andersen, ledamot 
Christofer Lindholm, ledamot 
Emelie Hultberg, ledamot
Erik Dahlman, ledamot 
Gabriella Schanning, ledamot
Hanna Kataoka, ledamot 
Johan Styrud, ledamot 
Saad Rammo, ledamot 
Shadi Ghorbani, ledamot  
Shokoufeh Manoucherpour, ledamot 
Tina Crafoord, ledamot


Fler nyheter


Statens styrning bör inte gå via SKR

Idag presenterade utredningen En ändamålsenlig statlig samverkan med kommuner och regioner sitt betänkande (SOU 2024:43). Utredningen kommer bland annat fram till att överenskommelser mellan staten och SKR är en olämplig form av samverkan och att regeringen bör använda sina myndigheter …
Nyheter

Flera läkare på Dagens Medicins årliga maktlista 

Dagens Medicin har släppt sin årliga lista över vårdens 100 mäktigaste personer. Läkarförbundet har flera representanter med på listan och Sofia Rydgren Stale återfinns även i år på en topplacering.
Nyheter

Iran måste släppa alla svenskar

Det är glädjande att två svenskar som suttit som gisslan i iranska fängelser nu blivit släppta. Men glädjen grumlas av att den dödsdömde läkaren Ahmadreza Djalali fortfarande sitter fängslad i Iran.
Nyheter
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare