Hoppa till innehåll
Nyheter
Läkarförbundets nya förbundsstyrelse

Läkarförbundets nya förbundsstyrelse

Läkarförbundets fullmäktige, förbundets högsta beslutande organ, samlades den 9-10 november för att tillsammans forma Läkarförbundets riktning det kommande året. Nuvarande ordförande Sofia Rydgren Stale fick fortsatt förtroende att leda förbundet och nya ledamöter valdes in i Läkarförbundets styrelse.
Nyhet

– Jag är oerhört glad och hedrad över att ha fått fortsatt förtroendet att leda Sveriges läkarförbund. Vi samlar idag över 57 000 medlemmar, vi är ett förbund för alla läkare under hela karriären. Vi har många utmaningar framför oss, vårdplatsbrist, vårdköer och en uttröttad personal. Samtidigt har yngre läkare svårt att etablera sig på arbetsmarknaden i och med bristen på AT-tjänster. Läkarnas röst behövs i samhällsdebatten, säger Sofia Rydgren Stale.

Även Marina Tuutma fick fortsatt förtroende som andre vice ordförande och ytterligare tre nya ledamöter valdes in i Läkarförbundets styrelse. Shadi Ghorbani, ST-läkare i allmänmedicin i Hässleholm och ordförande för SYLF, Anna Rask-Andersen, specialist i klinisk fysiologi och yrkesmedicin i Uppsala och Hanna Kataoka överläkare i psykiatri, rättspsykiatri och beroendemedicin i Göteborg. 

Sveriges läkarförbunds styrelse:

Sofia Rydgren Stale, ordförande
Lars Rocksén, förste vice ordförande 
Marina Tuutma, andre vice ordförande
Anna Rask-Andersen, ledamot 
Christofer Lindholm, ledamot 
Emelie Hultberg, ledamot
Erik Dahlman, ledamot 
Gabriella Schanning, ledamot
Hanna Kataoka, ledamot 
Johan Styrud, ledamot 
Saad Rammo, ledamot 
Shadi Ghorbani, ledamot  
Shokoufeh Manoucherpour, ledamot 
Tina Crafoord, ledamot


Fler nyheter


Gotland får dispens för dygnsvila

Gotland är den första regionen som får dispens för de nya reglerna kring dygnsvila. Läkare inom två verksamheter vid Visby lasarett beviljas undantag. Bristen på läkare på ön är ett viktigt skäl till beslutet.
Nyheter


Dagens Medicin debatt: Vi som arbetar i vården behöver tolken

Regionstyrelsen i Blekinge har fattat beslut om att införa tolkavgifter i sjukvården som ett incitament för att fler ska lära sig svenska. Svenska läkaresällskapet och Sveriges läkarförbund befarar att fler regioner ska följa efter och vill varna för att tolkavgifter …
Nyheter
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare