Hoppa till innehåll
Nyheter
Nu kan vi presentera uppdaterad lönestatistik

Nu kan vi presentera uppdaterad lönestatistik

Som medlem i Läkarförbundet får du tillgång till unik lönestatistik från läkares löner. Nu är statistiken uppdaterad.

Nyhet

Tack för att du svarade på löneenkäten, ett extra tack om du gick in och redigerade ditt svar efter din lönerevision!

Lönestatistiken är en unik medlemsförmån. Lönestatistiken är ett viktigt verktyg i vårt arbete för att läkare ska ha en god löneutveckling. Statistiken från förbundet kan med framgång användas både vid centrala och lokala löneförhandlingar och inte minst i ditt eget lönesamtal.

Löneenkäten skickas varje år

2020 var ett speciellt år. Resultaten från löneenkäten är påverkade av pandemi och den framflyttade avtalsrörelsen. Många lönerevisioner och lönesamtal hade inte hunnit genomföras under perioden när löneenkäten skulle besvaras. Det har påverkat svarsfrekvensen och en del svar är relaterat till 2019 års lönenivå, vilket också påverkar statistiken.

I november skickas nästa lönenkät ut, då vi kommer fråga om din lön för 2021. Vi är tacksamma för att du fortsatt deltar i enkäterna. Du är med och utvecklar förbundets medlemsrådgivning, strategiska avtalsutveckling och den är ett stöd till medlemmar och lokalföreningar.


Fler nyheter


Etik på agendan under WMA-möte

I förra veckan höll World Medical Association (WMA) sitt årliga rådsmöte. Översynen av WMA:s Helsingforsdeklaration om etiska principer för medicinsk forskning fick stort utrymme under mötet. Flera resolutioner antogs också – en om den humanitära krisen i Gaza.
Nyheter


Vårbudgeten: Läkarförbundet efterlyser långsiktighet

Idag presenterade regeringen sin vårbudget med justeringar för året. För några veckor sedan offentliggjordes att regionerna får 6 miljarder för att undvika uppsägningar av vårdpersonal. Läkarförbundet efterlyser en mer långsiktig styrning av svensk sjukvård.
Nyheter
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
Nu kan vi presentera uppdaterad lönestatistik