Hoppa till innehåll

Fredag 19/4 så stänger medlemsrådgivningen kl. 11:00 pga sjukdom. Tack för er förståelse.

Nyheter
Nu kräver Sveriges läkarförbund bättre tjänstepensioner

Nu kräver Sveriges läkarförbund bättre tjänstepensioner

Medlemmar ska känna sig trygga med sin tjänstepension och därför har Läkarförbundet överlämnat en förhandlingsframställan. Vi har begärt förhandlingar om bättre tjänstepensioner i regioner och kommuner.

Nyhet
Lung- och allergimottagningen Flu Lasarett Pierre Sobrino Daniel Svedin Dinette Ruising – Aghterhuis

Det gäller intjänad pension från och med 2020 för samtliga tjänstepensionsavtal som innehåller en avgiftsbestämd del. AkademikerAlliansen, Kommunal och OFRs kommunala förbundsområden, där Läkarförbundet ingår, förhandlar tillsammans.

Den enda stora sektorn där den avgiftsbestämda* tjänstepensionen inte har förbättrats är just i regioner och kommuner. I andra sektorer har förbättringar däremot redan skett. Det innebär att att anställda inom regioner och kommuner har halkat efter. Det gör också att sektorn blir mindre attraktiv eftersom den nuvarande tjänstepensionen inte är konkurrenskraftig vilket är olyckligt eftersom rekryteringsbehovet är så stort.

*Med avgiftsbestämd tjänstepension menas att arbetsgivaren betalar ett belopp till en tjänstepensionsförsäkring. Den anställde kan välja placering i någon av de försäkringar som erbjuds hos utvalda försäkringsgivare.

Förbunden bakom förhandlingsframställan:

OFRs förbund är: Sveriges läkarförbund, Vision, Akademikerförbundet SSR, Ledarna, Teaterförbundet, Vårdförbundet, Lärarförbundet och Lärarnas Riksförbund

Fackförbundet Kommunal

AkademikerAlliansen representerar 17 fackförbund

Läs mer:


Fler nyheter



Vårbudgeten: Läkarförbundet efterlyser långsiktighet

Idag presenterade regeringen sin vårbudget med justeringar för året. För några veckor sedan offentliggjordes att regionerna får 6 miljarder för att undvika uppsägningar av vårdpersonal. Läkarförbundet efterlyser en mer långsiktig styrning av svensk sjukvård.
Nyheter

Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
Nu kräver Sveriges läkarförbund bättre tjänstepensioner