Hoppa till innehåll
Nyheter
Nya avtal har tecknats på statliga sektorn

Nya avtal har tecknats på statliga sektorn

Avtal mellan Arbetsgivarverket har tecknats om löner och anställningsvillkor med OFR/S,P,O och Seko. Mellan Arbetsgivarverket har Saco-S har förhandlingar genomförts som ett led i utvecklingen av våra tillsvidareavtal.

Nyhet

Pensioner, Arbetsmiljö, LAS, Statistik, Post- docs anställningsvillkor och Villkorsavtal-T bilaga 5 är några av de delar man vill arbeta mer partsgemensamt med under kommande period. Även ett arbete kring Enskilda överenskommelser ska påbörjas.

Parterna kom också överens om att de statliga arbetsgivarna mellan den 1 januari 2021 och den 31 december 2023, ska få en rabatt motsvarande hela avgiften till Partsrådet.

Överenskommelsen om Partsrådet innebär en fortsättning av arbetsområdena:

  • Centrala parters stöd till lokal lönebildning
  • Centrala parters stöd till samverkan på lokal nivå
  • Arbetsmiljö ur ett partsperspektiv
  • Hållbart arbetsliv

Det nya avtalet innebär också att parterna är överens om att Avtal om omställning i vissa fall ska tillämpas då en anställning upphör på grund av sjukdom. Samt att ett arbete kring RALS-T kommer att inledas januari 2022 partsgemensamt. Detta efter Saco-S interna utvärderingar som ska ske nästa år.

Dina anställningsvillkor som statligt anställd läkare framgår av kollektivavtalen mellan Saco-S och Arbetsgivarverket. Läkarförbundet är ett av medlemsförbunden i Saco-S.


Fler nyheter


Etik på agendan under WMA-möte

I förra veckan höll World Medical Association (WMA) sitt årliga rådsmöte. Översynen av WMA:s Helsingforsdeklaration om etiska principer för medicinsk forskning fick stort utrymme under mötet. Flera resolutioner antogs också – en om den humanitära krisen i Gaza.
Nyheter


Vårbudgeten: Läkarförbundet efterlyser långsiktighet

Idag presenterade regeringen sin vårbudget med justeringar för året. För några veckor sedan offentliggjordes att regionerna får 6 miljarder för att undvika uppsägningar av vårdpersonal. Läkarförbundet efterlyser en mer långsiktig styrning av svensk sjukvård.
Nyheter
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
Nya avtal har tecknats på statliga sektorn