Hoppa till innehåll
Nyheter
Nya förbundsstyrelsen är här

Nya förbundsstyrelsen är här

Karin Båtelson omvaldes som förste vice ordförande i Läkarförbundets styrelse. Johan Styrud och Sven Söderberg omvaldes som ledamöter och fem nya namn tog plats i styrelsen.

Nyhet
Sveriges läkarförbunds Förbundsstyrelse

Foto: Göran Segeholm

Nya förbundsstyrelsen valdes vid Läkarförbundets fullmäktige 20–21 november. Alla ledamöter valdes enligt valberedningens förslag.

Bakre raden från vänster Theodor Lav (adjungerad), Sven Söderberg, Johan Styrud och Torsten Mossberg. Mitten från vänster Lars Rocksén, Marina Tuutma, Rofida Ghazvinian och Erik Dahlman. Främre raden Saad Rammo, Sofia Rydgren Stale, Heidi Stensmyren, Tina Crafoord, Madeleine Liljegren och Shokoufeh Manouchehr. Längst fram Karin Båtelson. 

Bland de nya ledamöterna finns Madeleine Liljegren, ordförande i Sveriges yngre läkares förening, Sylf. Hon är ST-läkare i psykiatri och har dessutom disputerat.

Tina Crafoord är ordförande i Läkarförbundets chefsförening. Hon har lång erfarenhet som överläkare, chef och ledare inom anestesi/intensivvård.

Shokoufeh Manouchehrpour överläkare, ASIH-sektionen vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Hon är ledamot i Sjukhusläkarnas styrelse sedan 2012 och ordförande för Sjukhusläkarna Göteborg.

Lars Rocksén är ST-läkare i anestesi- och intensivvård samt ordförande i Ångermanlands läkarförening och i Sjukhusläkarna Ångermanland.

Rofida Ghazvinian valdes in på ett fyllnadsval till nästa år. Hon är ledamot i Sylf och sitter utbildnings- och forskningsrådet i Läkarförbundet och är forskarstuderande vid gastroenterologi i Lund.

Här finns kontaktuppgifter till styrelsen 

 


Fler nyheter


Vårbudgeten: Läkarförbundet efterlyser långsiktighet

Idag presenterade regeringen sin vårbudget med justeringar för året. För några veckor sedan offentliggjordes att regionerna får 6 miljarder för att undvika uppsägningar av vårdpersonal. Läkarförbundet efterlyser en mer långsiktig styrning av svensk sjukvård.
Nyheter


3 frågor om det nya kollektivavtalet med Sofia Rydgren Stale 

Läkarförbundet skrev på ett nytt kollektivavtal strax innan påsk. Men de två andra facken i vården, Kommunal och Vårdförbundet har inte skrivit på än trots att vi hade samma deadline. De har även varslat om stridsåtgärder, dvs strejk. Här svarar …
Nyheter
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare