Hoppa till innehåll
Nyheter
https://www.aftonbladet.se/debatt/a/K37MG7/sveriges-aldre-vill-ha-en-fast-lakare

Sveriges äldre vill ha en fast läkare

Bland medlemmar i Pensionärernas Riksorganisation, PRO, är det hela 93 procent som vill lista sig hos en fast namngiven läkare.

Nyhet

Många multisjuka sköra äldre vill slippa upprepa sin sjukdomshistoria gång på gång. De vill känna trygghet och tillit, ha kontinuitet och tillgång till hälso- och sjukvård i sin närhet. Men så är tyvärr inte fallet i dag, skriver Heidi Stensmyren, ordförande Sveriges läkarförbund och Christina Tallberg, ordförande PRO i en debattartikel i Aftonbladet.

Vi vet från andra länder att det går att införa en nationell lagstiftning om listning på fast läkare med listningstak, för att varje patient ska få rimlig tid med sin läkare.

Vi vet också att det kraftfullt skulle bidra till en bättre fungerande primärvård, en mer jämlik och jämställd vård med god kontinuitet och bättre tillgänglighet i hela landet. Nu vill vi att regeringen och dess samarbetspartier agerar.

Ja, jag vill gärna läsa hela debattartikeln i Aftonbladet

Ja, jag vill gärna läsa mer om en reform för en god, nära och trygg vård


Fler nyheter


Etik på agendan under WMA-möte

I förra veckan höll World Medical Association (WMA) sitt årliga rådsmöte. Översynen av WMA:s Helsingforsdeklaration om etiska principer för medicinsk forskning fick stort utrymme under mötet. Flera resolutioner antogs också – en om den humanitära krisen i Gaza.
Nyheter


Vårbudgeten: Läkarförbundet efterlyser långsiktighet

Idag presenterade regeringen sin vårbudget med justeringar för året. För några veckor sedan offentliggjordes att regionerna får 6 miljarder för att undvika uppsägningar av vårdpersonal. Läkarförbundet efterlyser en mer långsiktig styrning av svensk sjukvård.
Nyheter
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
https://www.aftonbladet.se/debatt/a/K37MG7/sveriges-aldre-vill-ha-en-fast-lakare