fbpx

info Medlemsrådgivningen håller extraöppet under helgen. Fredag 3/4 fram till kl. 16.00, lördag 4/4: kl. 12.00-15.00, söndag 5/4: kl. 12.00-15.00

Styrelsen i SPLF 2019

Är du företagare och söker information om eller har frågor som rör Covid-19?

Läs mer här.

Nyheter

Taxan föreslås avvecklas!

Anna Nergårdh överlämnade den första april sitt betänkande om God och nära vård. En del av detta handlar om hennes uppdrag att integrera Lagen om läkarvårdsersättning, ”taxan”, i övrig svensk sjukvård.
Övriga nyheter

Rättelse om permitteringar

Jag hade inte noterat att det finns restriktioner för företag som finansieras av offentliga medel vad gäller möjligheten att få ersättning för permitteringar. På Tillväxtverkets hemsida anges det: Stödet gäller dock inte Staten, landsting, kommuner och kommunalförbund, aktiebolag, handelsbolag, föreningar …
Övriga nyheter

Nyhetsbrev SPLF februari 2020 om momsen

Nu har de första domarna kommit från Högsta förvaltningsdomstolen (HFD) om vårdmomsen. Ingen uppmuntrande läsning tyvärr. HFD finner i samtliga fall att moms skall betalas eftersom det rör sig om personaluthyrning när en underleverantörs personal ingår i köparens organisation.
Övriga nyheter

Nyhetsbrev Januari 2020

Nytt år, nya tag! Början av året var lugn som det ska vara men nu vräker snön ner så att man får motion med spaden och även för mig som ordförande i SPLF är det full fart igen. Möten med …
Nyhetsbrev

Vad händer i momsfrågan?

Här har vi samlat all aktuell information vad gäller moms inom vården:

Momsfrågan

Mer information för småföretagare finns på

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.