Hoppa till innehåll

Vår medlemsservice, medlemsrådgivning och reception kommer att hålla stängt under påskhelgen från torsdag den 28 mars klockan 12.00 till tisdag den 2 april klockan 9.00.

Nyheter
Ekonomikurs i Stockholm 6/12-18

Ekonomikurs i Stockholm 6/12-18

Denna typ av skatte/ekonomikurs har tidigare anordnats av Svenska Privatläkarföreningen och Svensk Privatläkarservice AB, och har varit mycket populära. De flesta kurser har inte bara blivit fullbokade utan överbokade. Förra året hade vi en endagskurs i Stockholm som liksom tidigare kurser fick mycket bra kritik i deltagarenkäten.

Nyhet

Aktuell ekonomikurs avser att behandla de ekonomiska konsekvenserna efter valet både för dig som privatperson och för företaget. Kursen kommer också att ta upp hur ägarna på ett skatteeffektivt men korrekt sätt kan ta ut medel från sitt företag. Kursen vänder sig först och främst till dem som driver verksamheten i aktiebolagsform, men naturligtvis även till dem som funderar på att övergå från annan bolagsform till aktiebolag. Vår föreläsare är som tidigare Bo Svensson som arbetar som skattejurist på en av Sveriges största advokatbyråer, Wistrands. Förutom skattejurist hos Wistrands är Bo Svensson också universitetslektor på Handelshögskolan i Göteborg. Han är en erfaren och erkänt duktig föreläsare. Om du önskar mer information hittar du mer att läsa om Bo i länkarna under artikeln.

Punkter som kommer att gås igenom på denna ekonomikurs är bland annat dessa:

  • Ny regering – nya skatteregler?
  • Skattenyheter i höstbudgeten 2018
  • Skatteutfall vid lön, utdelning och pension
  • Skattefria och lågbeskattade förmåner
  • Grunderna för 3:12-beskattningen – genomgång av rättsfall och förhandstips
  • Praktiska skatteplaneringstips

Tidpunkt: Torsdagen den 6/12 2018 mellan klockan 9.00 – 16.30

Plats: Sophiahemmet i Lokal Oscarsalen, som återfinns i Hus C.

Sista anmälningsdag: Onsdagen den 15/11 2018.

Kostnad: 2800:- för medlemmar i SPLF och Svensk Privatläkarservice AB samt deltagare från Sveriges Yngre Läkares Förening ( SYLF). För övriga 4500:-. Priserna är inklusive moms.

Vad ingår: Förutom kursmaterial ingår även lunch och kaffe.

Antal platser: Kursen är begränsad till max 30 personer. Om fler än 30 anmäler sig går vi i turordning efter när anmälan kommit in.

Anmälan: Via e-mail till Per-Erik Melberg på: p-e.melberg@telia.com. Följande uppgifter behövs: Ditt namn, läkarbolagets namn (om du är SYLF:are ange detta), adress, tel. nummer, e-mail-adress.

OBS att sista dagen för avbokning är den 15/11.

Är du läkare som funderar på att börja arbeta i eget bolag? Läs mer här om de vanligaste driftformerna för privata läkarmottagningar idag.

Föreläsaren Bo Svensson

Bo Svensson är specialiserad på skatterätt, med särskild inriktning på beskattning av ägarledda företag samt skatteprocesser. Bo är universitetslektor i skatterätt vid Handelshögskolan i Göteborg och har skrivit ett stort antal publicerade artiklar gällande skattefrågor vid obestånd, beskattning av handelsbolag och fåmansföretagsbeskattning.

Läs mer på Göteborgs universitets webbplats.

 


Fler nyheter


Nyhetsbrev Mars 2024

Januari och februari har varit stabilt kalla och ogästvänliga, snö i vissa delar och iskallt regn samt hård blåst på andra ställen, men ändå är temperaturer på västkusten och i Skåne som vid en meteorologisk vår. Så rent statistiskt så …
Nyhetsbrev


Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare