Hoppa till innehåll
Nyheter
Förtydligande från ARV-enheten gällande utbetalningskonto

Förtydligande från ARV-enheten gällande utbetalningskonto

Många medlemmar har blivit oroliga på grund av informationen på ARV2 sidan gällande utbetalningskonto, informationstexten har varit otydlig och många har inte förstått vad som menas. Vi har nu fått ett förtydligande från ARV-enheten.

Nyhet
Stockholmsnyheter

Meddelandet som kunde läsas var detta:

”Kommande förändring angående utbetalningskonto

Förvaltningen kommer under våren 2019 att genomföra förändringar gällande ut betalningskonton för vårdgivare verksamma enligt LOL (1993:1651) och LOF (1993:1652).
Det kommer enbart vara möjligt att genomföra utbetalningar till ett personligt bankgiro som är kopplad till vårdgivarens egen etablering.
Vårdgivare som inte har anmält ett personligt bankgiro uppmanas därför att snarast göra en ny ”Anmälan om byte av utbetalningskonto” i ARV-portalen 2.”

Förtydligande från Arv-enhetens chef Peter Bolin

Föreningen har nu bett om ett förtydligande från ARV-enheten, och chefen på enheten, Peter Bolin, meddelar som följer:

”Lite olycklig formulering som vi kommer att uppdatera. Har man ett eget företag med bankgiro som är kopplad till den egna etableringen så är det gällande. Detta har de flesta av våra vårdgivare inom LOL. Dock finns det vissa vårdgivare som har utbetalning till annan huvudman eller vårdgivare som inte kommer att vara gällande längre. Alla som berörs av förändringen kommer att få ett personligt brev.”

Vid frågor är ni varmt välkomna att vända er till Hannu Määttänen, ordförande i Privatläkarföreningens stockholmssektion.


Kontaktperson

  1. Hannu Määttänen
    Ordförande Storstockholms Privatläkarförening

Fler nyheter


Nyhetsbrev Mars 2024

Januari och februari har varit stabilt kalla och ogästvänliga, snö i vissa delar och iskallt regn samt hård blåst på andra ställen, men ändå är temperaturer på västkusten och i Skåne som vid en meteorologisk vår. Så rent statistiskt så …
Nyhetsbrev


Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
Förtydligande från ARV-enheten gällande utbetalningskonto