fbpx
Hoppa till innehåll

Ung läkare i industrin

En önskan om att få jobba med patienter och sjukvårdssystemet från en annan vinkel än den kliniska ledde Dylan Ceynowa till industrin efter avslutad AT. Efter snart fyra år i industrin vill han dela med sig av sina erfarenheter till andra underläkare.
Text: Julia Borg
Foto: Martina Eriksson
Dylan Ceynowa, legitimerad läkare med snart fyra år i industrin.

Dylan Ceynowa är 33 år och beskriver att han alltid haft ett intresse av att få arbeta mer på systemnivå än vad den kliniska verkligheten många gånger ger möjlighet till. 

”Jag önskar att den icke-kliniska karriären blir ett mer normaliserat alternativ.”

Efter att AT:n avslutats i Halmstad påbörjade han en ST i ögonsjukdomar på S:t Eriks sjukhus i Stockholm, ett arbete han tyckte mycket om. Men när en
mindre managementkonsultbyrå inriktad på offent­lig sektor sökte personal, tog nyfikenheten över. 

”Som konsult handlar mycket av jobbet om att göra stora och komplexa frågeställningar greppbara på kort tid”, berättar Dylan.

Lärt sig på vägen

Dylan Ceynowa har utöver läkarlinjen och 30 högskole­poäng i psykologi, inte någon ytterligare utbildning. Han har lärt sig det han behöver av ekonomi och lik­nande färdigheter på vägen. Han har nu bytt kon­sultbranschen mot läkemedelsindustrin och arb­etar på medtechföretaget Novocure som utvecklat en behandling mot en speciellt svårbehandlad hjärntumör kallad glioblastom.

”Man gör skillnad för patienterna, men på ett annat sätt”, är Dylan Ceynowas upplevelse av att arbeta på industrisidan.

Många vägar in

Det finns en förhållandevis stor arbetsmarknad för läkare utanför sjukvården och enligt Dylan Ceynowa har många bolag svårt att rekrytera den medicinska kompetens de behöver. Vid sidan av konsult- och läkemedelsbranschen finns det även behov av läkare i den finansiella sektorn som värderar möjliga investeringar i hälso- och sjukvård. Bolag som arb­etar med medicinsk-teknisk utveckling har ett stort behov av medicinsk expertis som förstår behoven och kan kommunicera med utvecklare och kunder. 

"Man gör skillnad för patienterna men på ett annat sätt."

Han är själv varken specialiserad eller disputerad och beskriver att det många gånger räcker med att vara legitimerad läkare. Det är dock en fördel om man har ett intresse eller en erfarenhet som skiljer sig från mängden. 

”Jag upplever att det finns en stor kollegialitet mellan läkare på olika bolag. De flesta blir glada om man tar kontakt”, berättar Dylan och tillägger att en stor del av nätverkandet sker med hjälp av LinkedIn. 

"Jag önskar att den icke-kliniska karriären blir ett mer normaliserat alternativ."

Men det kan vara svårt att navigera bland de annorlunda roller och termer som finns i industrin:

”Hitta någon som du kan ha som handledare. Det är helt okej att kontakta mig om man vill ha hjälp vidare, fler läkare behövs i industrin!”

Bryggan mellan bolaget och hälso- och sjukvården

Arbetet på medtechbolaget skiljer sig en del mot hur en vanlig dag på ögonkliniken kunde se ut. Dylan Ceynowa är bryggan mellan bolaget och den kliniska och akademiska världen. En arbetsdag kan bestå av att träffa personer som använder företagets produkter och förstå vad de behöver av bolaget nu och i framtiden. Arbetet går ibland annat ut på att hitta partnerskap och win win-situationer
mellan klinik och forskning. 

”Att få till samarbete och dialoger, hitta gemensamma nämnare och sedan kunna starta upp både lokala och nationella projekt, det tycker jag är jättekul”, beskriver Dylan Ceynowa när han får frågan om vad som driver honom i det dagliga arbetet utöver att hjälpa patienter på en bredare front.

Stor flexibilitet

Att det skulle vara stressigare att arbeta i läkemedelsbranschen än vad det är att vara klinisk verksam är en fördom som han inte håller med om. Såklart finns det perioder som är mer arbetsintensiva än andra, men en fördel är att det finns en stor flexibilitet för individen att lägga upp sitt arbete. 

”På få ställen har jag upplevt så stor respekt för balansen mellan arbete och fritid som inom industrin. Jag är positivt överraskad över hur tillmötesgående man är utifrån individuella förutsättningar”, berättar Dylan och fortsätter: 

”Visst jobbar vi med mer flytande arbetstider och jobbet tar ju liksom aldrig slut. Men det innebär också att man har ansvar för sitt eget välmående. Vi hjälps åt inom bolaget att sätta upp rimliga mål och gränser för vårt arbete.”

Även om han kan sakna patientarbetet är han samtidigt positivt överraskad över hur nära man kan komma patienterna från industrisidan.

Tror du att du kommer att jobba som klinisk läkare igen?

”Man ska aldrig säga aldrig, men just nu är jag mer inne på att fortsätta utvecklas och växa inom industrin. Det kliniska arbetet finns kvar, man kan alltid gå tillbaka!” 

Mer från Moderna Läkare

Läkare bland algoritmer

Tema Vi står inför en ny teknisk revolution där AI kommer att ta allt större plats, vare sig vi vill det eller inte. Vad kommer det att betyda i sjukvården? Moderna Läkare har pratat med tre läkare om deras syn på …

Tappade specialist­­år i krisens spår

Fackligt SYLF-enkät visar sparkravens konsekvenser för ST-läkarna Legitimerade läkare före ST drabbas hårdast i regionernas inflationshantering genom uteblivna anställningar. Samtidigt försämras arbetsvillkoren ytterligare i en redan ansträngd sjukvård, och utbildningskvaliteten försämras. Det visar en enkät ställd till legitimerade medlemmar i SYLF.

Att driva förändring på sin arbetsplats

Tema Trots att övertidsersättning är en självklarhet enligt vårt kollektivavtal, är det vanligt att det ändå kommer upp till diskussion vid nyanställning. Fredrik Rosenqvist, SYLF Värmlands vice ordförande, berättar hur man lyckades få arbetsgivaren att förstå att rätten till övertid inte …

Moderna Läkare Finder: Imal Amiri

Moderna Läkare Finder Moderna Läkare presenterar Finder: Imal Amiri är en 33-årig ST-läkare i geriatrik, som letar efter någon att drömma stort och planera för framtiden med. Letar du också efter kärleken? Se hit!

SYLF uppdaterar Schysst rekrytering

Fackligt Schysst rekrytering är en välkänd utmärkelse för arbetsgivarna och en kvalitetsstämpel för blivande AT-läkare när de väljer var de söker AT. SYLF uppgraderar nu utmärkelsen Schysst Rekrytering inför 2025 års utmärkelse. Läs mer om hur och varför!

KBT för läkare – så lär du dig sunt självhävdande

Reportage Läkaryrket placerar dig i patientsituationer som kan vara ångestskapande och göra arbetet svårare i längden. Psykologen och författaren Olle Wadström har skrivit boken "KBT för läkare" som handlar om bland annat just detta.