Sandra Wibom ST-läkare i internmedicin på SUS i Malmö och doktorand inom kardiologi. Inom SYLF är hon engagerad som ordförande för lokalavdelningen i Malmö. Även för Sandra innebär detta en premiär, hon har aldrig varit i Almedalen tidigare.  

Varför ansökte du om Almedalsstipendiet?  

Eftersom jag älskar diskussion och mellanmänskliga möten. Jag har en stark tro på att det finns bra lösningar på de flesta problem. Det ska bli häftigt att få göra underläkares röster hörda på världens största demokratiska mötesplats.  

Vilka frågor kommer du att driva i Almedalen?  

Jag tror att digital infrastruktur är ett viktigt verktyg för att vi ska kunna hantera de ökande sjukvårdsbehov som den demografiska utvecklingen för med sig. Frågor som rör detta ämne är viktiga för hela samhället, men framförallt för sjukvårdspersonal som har ett helt arbetsliv framför sig inom vården. Jag vill vara en representant för underläkare, som ofta är underrepresenterade i beslutsfattande om sjukvårdsutveckling.  

Vad ser du mest fram emot i Almedalen?  

I arbetet som ST-läkare kan jag ha svårt att hitta tid för min passion för diskussion. ST-mål med teoretisk kunskap och klinisk erfarenhet ska balanseras med de administrativa berg som följer. Under Almedalsveckan ser jag fram emot att ha tid avsatt för att diskutera frågor som rör underläkare och sjukvårdens framtid. 

Laura Eklinder Björnström
Chefredaktör
Mer från Moderna Läkare