fbpx
Hoppa till innehåll

AT-rapporten: Vi måste alla gräva där vi står

Text: SYLF:s styrelse genom Julius Breimer
Foto: Gabriel Liljevall
SYLFS Styrelse augusti 2022.
SYLFS Styrelse augusti 2022. Foto: Gabriel Liljevall.
Ledare

AT-rapporten har utkommit årligen sedan 2000 och när vi lägger den 23:e rapporten till handlingarna kan vi konstatera att det finns mycket kvar att göra. Goda exempel finns, men på många orter vittnas om bristande arbetsmiljö och handledning. Det är tyvärr långt ifrån alla arbetsgivare som erbjuder den trygga introduktion till läkaryrket som AT är tänkt att vara.

Även för alla underläkare som köar till AT är läget ännu dystert. Regionerna visar som kollektiv en fortsatt oförmåga att ta sitt ansvar för underläkarnas utbildning och dimensionera AT efter behovet. Endast enstaka regioner utbildar fler än det beräknade antalet.

Nästa steg är att implementera förändringarna på hemmaplan

Det är inte förvånande att frustrationen i underläkar­kollektivet är enorm. Underläkargrupper på Facebook svämmar över av missnöje med väntetider, arbetsvillkor och vad som upplevs som ett bristande engagemang från fackets sida. Missnöjet i sig leder dock ingenstans, för att uppnå förändring behöver det kanaliseras i engagemang. Det uthålliga arbete som SYLF:are runt om i landet har lagt ner har de senaste åren faktiskt gett resultat. AT-frågan är högre upp på agendan än någonsin.

Nationellt och regelverksmässigt har flera positiva förändringar skett. Regeringen har till sist intresserat sig för AT-frågan och börjat sätta press på regionerna. Avtal om att öka platserna har slutits med SKR. Extra pengar har skjutits till för att öka antalet platser. Ett nationellt råd för kompetensförsörjningsfrågor har tillsatts med skarpa rekommendationer till regionerna att öka antalet platser. Regelverket har lättats upp, ST-läkare får vara handledare och fler specialistkliniker är nu godkända som AT-placeringar.

Frågan är alltså hetare än någonsin, även utanför underläkarkollektivet. Det gäller nu att rida på den vågen. Men det är i regionerna jobbet till sist måste göras. Morötter och piskor från statligt håll kommer inte att vara tillräckligt om inte regionernas makthavare prioriterar frågan.

Nästa steg är att implementera förändringarna på hemmaplan. För att uppnå det krävs att underläkar­kåren organiserar sig och sätter press på regionerna. Det är ingen annan som kommer att göra jobbet åt oss. Det är tillsammans vi gör skillnad: Ta nya tag i er lokala SYLF-förening. Engagera dig om du inte redan har gjort det. Vi måste alla gräva där vi står.

Lusläs och utgå från era lokala AT-siffror. Presentera dem i en lättsmält PowerPoint och undervisa era regionpolitiker. Hitta er lokala vinkel; Varför borde just er region utöka platserna, satsa på utbildningen och förbättra arbetsmiljön? Bestäm er för en vinkel och ring lokala journalister och uppmärksamma dem på läget i er region. Ligg på era kliniker om att implementera Nationella vårdkompetensrådets rekommendationer, vilket möjliggör fler AT-platser.

Behöver ni stöttning eller inspiration, hör av er till oss centralt. Nu kör vi! •

Mer från Moderna Läkare

Utbränd innan AT

Tema Dålig introduktion, otydlighet om vad som förväntas av en på jobbet och därtill press på att prestera för att få en bra referens till AT-ansökningen. Känns situationen igen? För Sofia ledde en kaosartad arbetssituation till utmattningssyndrom. Vi får ta del …

Läkare i kris och konflikt

Tema Kriser kommer i många skepnader. Moderna Läkare träffar Nicholas Gray, specialistläkare i akutsjukvård med erfarenhet av såväl civila som militära kriser i skarpt läge.

Underläkare är mer utsatta för hot och våld

Tema Under våren genomförde Läkarförbundet en arbetsmiljöenkät som skickades ut till samtliga medlemmar i förbundet. 42 % av förbundets medlemmar svarade på undersökningen och de första delrapporterna från enkäten har fått stor uppmärksamhet. Förbundet släpper nu den fjärde delrapporten, som fokuserar på …

Ordförandeord #4 2022: Kvinna. Liv. Frihet.

Ledare Det känns väldigt tungt att skriva dessa rader. Orden känns så små. Handlingarna känns otillräckliga. Jag är fysiskt trygg där jag befinner mig, men inombords är det rena ”hela havet stormar”. I mitt hemland Iran protesterar kvinnor, flickor, män och …

Negativ forskningstrend kartlagd

Reportage Trots stort intresse för forskning går andelen forskande läkare ned. Läkare är den enda yrkesgrupp som ur ett livslöneperspektiv förlorar på att disputera. Detta enligt en enkät utförd av SYLF och Läkarförbundet.

Tillsammans når vi framgång

Basfackligt Det finns många fördelar med att vara medlem i facket. Den främsta är förmodligen gemenskapen i fackförbundet när det blåser kallt på arbetsplatsen. Du kan som medlem få stöttning, vägledning och hjälp att reda ut oredan som drabbat dig.

Gaffelmottagning ger mer tid till handledning och reflektion för ST-läkare

Reportage Artikeln kommer ursprungligen från årets första nummer av tidningen Sjukhusläkaren. Mer tid för handledning och reflektion. Det lockade ST-läkaren Julia Carlsson till gaffelmottagningen på Prostatacancercentrum vid Sahlgrenska universitetssjukhuset. Mottagningsmodellen för ST-läkare är ett mer effektivt sätt att komma in i …

När blir jag avslöjad?

Tema Under ett förtroligt lunchsamtal säger plötsligt min mycket pålästa och vetenskapligt orienterade kollega att hen i ärlighetens namn inte kan så mycket och mest går och väntar på att resten av kliniken ska inse det. Känner du igen dig? Moderna …

Klockan som tickar

Ledare Bristen på utbildningstjänster är en av SYLF:s högst prioriterade frågor. Vi jobbar stenhårt för att förbättra underläkares möjligheter att så snabbt som möjligt avancera från examen fram till specia­listbeviset.