Från prova-på-kväll till AT-mästerskap

En kylig lördag i januari 2018 blev AT-läkarna i Jönköping inbjudna till stadens curlinghall för att prova på sporten som de flesta människor ägnar en veckas uppmärksamhet åt var fjärde år under vinter-OS. Av 25 tappra kollegor som vågade prova sporten blev nio stycken frälsta och gick med i Jönköpings curlingklubb för att utvecklas vidare. Besattheten av curling blev ett internskämt inom kollegiet. En dag föreslog någon att vi skulle konkurrera ut AT BEACH och bli Sveriges största sportevenemang för AT-läkare.

Sagt och gjort, de nio curlingspelarna gick samman och skapade AT ICE. Några dagar innan sista anmälningsdag hade det fortfarande bara kommit in en handfull anmälningar och turneringen såg ut att bli ganska snabbspelad. Något skäl till oro fanns dock inte – samtliga platser tog slut och tolv stycken lag var till slut anmälda.

After ICE och Guldkvasten

Deltagarna ankom till Jönköpings curlinghall på fredagskvällen. Efter en kort introduktion var det dags för isträning. Några vurpor senare hade de flesta fått nog med träning. Som tur var fanns det After ICE och i baren stod tre män i kilt och serverade goda drinkar till de behövande.

På lördagen satte turneringen igång tidigt. Efter gruppspelet på förmiddagen spelade alla lag två slutspelsmatcher. Finalen som spelades mellan lag Kiessling och lag Haskovec där det senare gick segrande ur striden och tog hem Guldkvasten. Turneringsdagen avslutades med trerättersmiddag och fest i Hantverksföreningens anrika lokaler där deltagarna åt, drack och dansade ända inpå småtimmarna.

Mer från Moderna Läkare