fbpx
Hoppa till innehåll

Funderingar från ett sjunkande vårdskepp

Signerat lokalavdelningsordförande SYLF Malmö
Text: Patrik Kjärsgård Pettersson, ordförande SYLF Malmö
Patrik Kjärsgård Pettersson från SYLF Malmö.
Lokalfackligt

Vi har morgonmöte på vår klinik. Det meddelas att två underbara och uppskattade kollegor har valt att sluta. Det känns som en déjà vu. Jag tycker att man ibland kan jämföra läkaren med kaptenen på ett skepp. När skeppet är på väg ner i det mörka och kalla djupet är kaptenen den sista som lämnar det. Ibland känns det som om sjukvården seglar allt närmare denna avgrund.

Maslows behovstrappa beskriver hur människor prioriterar sina behov. Trappan beskriver illustrativt att grundläggande fysiska behov och trygghet behövs innan man kan nå personlig utveckling och självförverkligande. Jag kan inte hjälpa att fundera på hur en behovstrappa för sjukvården skulle se ut. 

Det finns en teori som beskriver ett systems optimala belastningsgrad för bästa effektivitet och utfall. Enligt denna teori bör belastningen på ett system i genomsnitt ligga en liten bit under hundra procent. Enligt SKR var beläggningsgraden i Sverige från december 2020 till december 2021 i genomsnitt 104,2 %. I slutenvårdens behovstrappa skulle första steget kunna vara tillräckligt många lediga vårdplatser. För att kunna öppna och dimensionera vårdplatserna efter behov behövs mer vårdpersonal. 

Vi behöver all personal på vår skuta för att ta oss förbi den storm vi hamnat i

För vårdplatsbrist, som det talas om i media och inom vården, är ju egentligen inte alls en brist på vårdplatser. Det är en brist på vårdpersonal för att bemanna de platser som redan finns. Ett viktigt steg i att arbeta med denna vårdpersonalbrist är att kalla den för vad den faktiskt är. I januari gick Läkarförbundet tillsammans med Vårdförbundet ut och krävde en kriskommission för vården med mål att förbättra arbetsmiljön. Jag tycker att man ska se detta som en viktig markering som ligger helt rätt i tiden. 

Sjukvårdens absolut största utmaning de kommande åren är att göra sjukvården till en attraktiv arbetsplats för personalen. Om vi inte lyckas med detta kommer ännu fler uppskattade kollegor att sluta. Det kommer att krävas gemensamma krafter för att vända skeppet, men framför allt behövs det långsiktiga satsningar på nationell nivå och med ett långsiktigt perspektiv. Vårdpersonalbristen behöver åtgärdas så att systemet kan få möjlighet att återhämta sig. Det är ett grundbehov för att kunna förbättra vår arbetsmiljö. Sjukvårdssystemet i Sverige kan inte fortsätta att arbeta på över hundra procent.

För i slutänden vill jag inte förlora fler duktiga kollegor. Varken undersköterskor, sjuksköterskor eller läkare. Vi behöver all personal på vår skuta för att ta oss förbi den storm vi hamnat i. Jag vill arbeta på en arbetsplats där vi alla trivs, upplever att vi kan bidra till vården och där man i slutet av dagen är nöjd med sina insatser. •

Mer från Moderna Läkare

Ekonomi och medicin i vågskålarna

Tema Vad minns du av dina DALY:s och QALY:s? Hälsoekonomi kan lätt bli abstrakt, men handlar i grund och botten om att fördela samhällets resurser så att pengarna används där de får störst effekt. Sofie Larsson, hälsoekonom på Folkhälso­myndigheten (FHM), reder ut begreppen.

Ordförandeord #1 2022

Fackligt Bästa kollegor! De här blir de sista raderna för mig i denna kolumn. Vid SYLF:s fullmäktigemöte, den 9 april, kommer jag att avgå som ordförande. När jag tillträdde år 2019 var jag helt ny i styrelsen. Det var såklart svårt, …

Vad står egentligen i kollektivavtalet?

Basfackligt Sommaren närmar sig och för många innebär det att man får ta de första stegen in i arbetslivet som läkare. Vad ska man tänka på innan man skriver på ett kontrakt och hur fungerar det med våra arbetstider?

Uppskattad checklista för underläkare

Lokalfackligt SYLF Skaraborg har under flera år fokuserat på att förbättra villkor och arbetsmiljö för de underläkare som vikarierar före AT. I fjol utvecklades en checklista för nyanställda som snabbt fått spridning runt om i landet.

Från AT-läkare till affärs­utvecklare

Tema Moderna Läkare har träffat läkaren Lovisa Backemar, affärsutvecklare på Capio. Hon berättar om vad som fick henne att lämna den kliniska vardagen, varför hon älskar utvecklingsarbete och hur hon tror att vården kommer förändras i framtiden.

BT – bastjänstgöring – en hjärtefråga

Basfackligt Camilla Ringström Lindh är andre vice ordförande i SYLF och ST-läkare i internmedicin och akutsjukvård på Capio S:t Görans sjukhus. I vår inleder hon arbetet med SYLF:s nya BT-arbetsgrupp.

Hög lön – hög pension?

Tema En dag kommer du att ta av dig namnskylten och när du hör arbetsplatsens ytterdörrar slå igen bakom dig går du mot en ledighet utan slut. Lockande, och skrämmande kanske. Pensionen är resultatet av alla slantar du lyckats spara ihop …

Prioritera din ingångslön!

Ledare Reallönen för underläkare har sänkts under många års tid. Många tycker att Läkarförbundet behöver göra mer i denna fråga. Den årliga lönerevisionen förhandlas fackligt men den styrs mycket av det så kallade industrimärket. Därmed är det svårt att få till …

Ordförandeord:

Fackligt Om vi hade levt för 100 år sedan skulle bara 1 av 10 ha fått betalt för att arbeta som läkare. Övriga skulle, om vi hade haft tur, fått boende eller mat av arbetsgivaren. Men bara ibland. Lönen var låg: en …

Läkare – inom industrin

Basfackligt De flesta läkare som arbetar i Sverige är anställda av regionerna, men det kan vara bra att påminnas om att vår arbetsmarknad är bredare än en karriär inom den offentliga sjukvården, medicin-industrin och medicinsk teknik utvecklas ständigt och erbjuder helt …