fbpx
Hoppa till innehåll

Funderingar från ett sjunkande vårdskepp

Signerat lokalavdelningsordförande SYLF Malmö
Text: Patrik Kjärsgård Pettersson, ordförande SYLF Malmö
Patrik Kjärsgård Pettersson från SYLF Malmö.
Lokalfackligt

Vi har morgonmöte på vår klinik. Det meddelas att två underbara och uppskattade kollegor har valt att sluta. Det känns som en déjà vu. Jag tycker att man ibland kan jämföra läkaren med kaptenen på ett skepp. När skeppet är på väg ner i det mörka och kalla djupet är kaptenen den sista som lämnar det. Ibland känns det som om sjukvården seglar allt närmare denna avgrund.

Maslows behovstrappa beskriver hur människor prioriterar sina behov. Trappan beskriver illustrativt att grundläggande fysiska behov och trygghet behövs innan man kan nå personlig utveckling och självförverkligande. Jag kan inte hjälpa att fundera på hur en behovstrappa för sjukvården skulle se ut. 

Det finns en teori som beskriver ett systems optimala belastningsgrad för bästa effektivitet och utfall. Enligt denna teori bör belastningen på ett system i genomsnitt ligga en liten bit under hundra procent. Enligt SKR var beläggningsgraden i Sverige från december 2020 till december 2021 i genomsnitt 104,2 %. I slutenvårdens behovstrappa skulle första steget kunna vara tillräckligt många lediga vårdplatser. För att kunna öppna och dimensionera vårdplatserna efter behov behövs mer vårdpersonal. 

Vi behöver all personal på vår skuta för att ta oss förbi den storm vi hamnat i

För vårdplatsbrist, som det talas om i media och inom vården, är ju egentligen inte alls en brist på vårdplatser. Det är en brist på vårdpersonal för att bemanna de platser som redan finns. Ett viktigt steg i att arbeta med denna vårdpersonalbrist är att kalla den för vad den faktiskt är. I januari gick Läkarförbundet tillsammans med Vårdförbundet ut och krävde en kriskommission för vården med mål att förbättra arbetsmiljön. Jag tycker att man ska se detta som en viktig markering som ligger helt rätt i tiden. 

Sjukvårdens absolut största utmaning de kommande åren är att göra sjukvården till en attraktiv arbetsplats för personalen. Om vi inte lyckas med detta kommer ännu fler uppskattade kollegor att sluta. Det kommer att krävas gemensamma krafter för att vända skeppet, men framför allt behövs det långsiktiga satsningar på nationell nivå och med ett långsiktigt perspektiv. Vårdpersonalbristen behöver åtgärdas så att systemet kan få möjlighet att återhämta sig. Det är ett grundbehov för att kunna förbättra vår arbetsmiljö. Sjukvårdssystemet i Sverige kan inte fortsätta att arbeta på över hundra procent.

För i slutänden vill jag inte förlora fler duktiga kollegor. Varken undersköterskor, sjuksköterskor eller läkare. Vi behöver all personal på vår skuta för att ta oss förbi den storm vi hamnat i. Jag vill arbeta på en arbetsplats där vi alla trivs, upplever att vi kan bidra till vården och där man i slutet av dagen är nöjd med sina insatser. •

Mer från Moderna Läkare

Utbränd innan AT

Tema Dålig introduktion, otydlighet om vad som förväntas av en på jobbet och därtill press på att prestera för att få en bra referens till AT-ansökningen. Känns situationen igen? För Sofia ledde en kaosartad arbetssituation till utmattningssyndrom. Vi får ta del …

Läkare i kris och konflikt

Tema Kriser kommer i många skepnader. Moderna Läkare träffar Nicholas Gray, specialistläkare i akutsjukvård med erfarenhet av såväl civila som militära kriser i skarpt läge.

Underläkare är mer utsatta för hot och våld

Tema Under våren genomförde Läkarförbundet en arbetsmiljöenkät som skickades ut till samtliga medlemmar i förbundet. 42 % av förbundets medlemmar svarade på undersökningen och de första delrapporterna från enkäten har fått stor uppmärksamhet. Förbundet släpper nu den fjärde delrapporten, som fokuserar på …

Ordförandeord #4 2022: Kvinna. Liv. Frihet.

Ledare Det känns väldigt tungt att skriva dessa rader. Orden känns så små. Handlingarna känns otillräckliga. Jag är fysiskt trygg där jag befinner mig, men inombords är det rena ”hela havet stormar”. I mitt hemland Iran protesterar kvinnor, flickor, män och …

Negativ forskningstrend kartlagd

Reportage Trots stort intresse för forskning går andelen forskande läkare ned. Läkare är den enda yrkesgrupp som ur ett livslöneperspektiv förlorar på att disputera. Detta enligt en enkät utförd av SYLF och Läkarförbundet.

Tillsammans når vi framgång

Basfackligt Det finns många fördelar med att vara medlem i facket. Den främsta är förmodligen gemenskapen i fackförbundet när det blåser kallt på arbetsplatsen. Du kan som medlem få stöttning, vägledning och hjälp att reda ut oredan som drabbat dig.

Gaffelmottagning ger mer tid till handledning och reflektion för ST-läkare

Reportage Artikeln kommer ursprungligen från årets första nummer av tidningen Sjukhusläkaren. Mer tid för handledning och reflektion. Det lockade ST-läkaren Julia Carlsson till gaffelmottagningen på Prostatacancercentrum vid Sahlgrenska universitetssjukhuset. Mottagningsmodellen för ST-läkare är ett mer effektivt sätt att komma in i …

När blir jag avslöjad?

Tema Under ett förtroligt lunchsamtal säger plötsligt min mycket pålästa och vetenskapligt orienterade kollega att hen i ärlighetens namn inte kan så mycket och mest går och väntar på att resten av kliniken ska inse det. Känner du igen dig? Moderna …

Klockan som tickar

Ledare Bristen på utbildningstjänster är en av SYLF:s högst prioriterade frågor. Vi jobbar stenhårt för att förbättra underläkares möjligheter att så snabbt som möjligt avancera från examen fram till specia­listbeviset.