Nu är arbetet igång – för 24:e året i rad anordnas AT-Beach i Halmstad; en fullspäckad helg med grill- och lekkväll på fredagen, beachvolley-turnering och middag på lördagen avslutat med brunch på söndagen. Allt i sommarsköna Tylösand. Turneringen har vuxit för varje år och nästan hälften av alla 300 deltagare kommer dit som supporters.

Annika, hur blev du involverad i AT-beach?
Förra året var jag med och anordnade fredags­kvällen och det kändes som en rolig utmaning och en ära att ta över stafettpinnen från förra årets lyckade event.

Vad gör du till vardags?
Jag är AT-Läkare i Halmstad. På fritiden umgås jag mycket med mina AT-kollegor i allt från filmklubbar till volleybollspel.

Vilken är den största utmaningen med AT-beach?
Det är väldigt många engagerade, vilket behövs för att få ihop ett sånt här stort event och utmaningen ligger i att samordna alla inblandade så arbetet flyter på både innan och under eventet.

Hur bra är du själv på beach-volleyboll?
Förra året hade jag spelat volleyboll en enda gång, men deltog med ett lag ändå. Man kommer långt med entusiasm!

Vad kommer att vara speciellt med AT-beach 2019?
Vi utvecklar supportkonceptet och vill verkligen uppmana alla att komma och delta även utan att spela volleyboll. Det är nästan hälften av alla del­tagare som är där utan att spela. Man behöver inte komma som ett gäng utan lär känna folk på plats.

Hur ser du på de nya uppstickarna AT-ice och AT-vasan?
Det är en otroligt rolig utveckling – vi hoppas på ännu fler event i samma anda!

Vad vill du säga till de som funderar på att anmäla sig till AT-beach 2019?
Tycker du att det verkar som ett roligt event så kom! Släpp alla tankar på prestation eller att du behöver känna folk sedan innan – kom bara som du är och få en härlig helg i vårt fina Halmstad. Undrar du något så kontakta oss gärna!

Fakta
AT-beach 2019

När 19–21 juli 2019
Var Halmstad/Tylösand
Hur Anmälan öppnar 25 april. Förra året sålde platserna för att anmäla lag slut på under ett dygn!

Mer info

www.atbeachhalmstad.com

Facebook.com/atbeachhalmstad

Instagram.com/atbeach2019

Mer från Moderna Läkare
TML2-19-ivo
Tema

Leggad för livet

Du har genomfört din AT, blivit godkänd på AT-tentan och skickat in alla papper med underskrifter. Förhopp­nings­vis får du i gengäld en svartvit PDF med Socialstyrelsens logotyp och ditt namn på. Grattis till legitimationen! Men vad innebär det egentligen att bli legitimerad? Vem blir av med sin läkarlegitimation och varför? Och vad händer om jag blir granskad? Moderna Läkare kon­taktar Inspektionen för Vård och Omsorg (IVO) för att reda ut vilket ansvar som följer med läkarlegitimationen.