fbpx
Hoppa till innehåll

Medicinsk chef i stället för AT

Extraknäcket under studietiden resulterade i ett erbjudande om fast anställning efter examen. Moderna Läkare träffar Tove Karlsson, olegitimerad läkare och bland annat chef för det medicinska teamet på den digitala vårdplattformen Doctrin.
Text: Julia Borg, chefredaktör
Foto: Privat
Tema

En läkarexamen kan leda till andra arbetsuppgifter om dagarna än vad de flesta kanske tänker på. Ett
examensbevis från läkarutbildningen måste inte inne­­­bära att man arbetar i vita kläder på sjukhus eller på en vårdcentral. 

För Tove Karlsson var det inte självklart att gå in i Med Tech:

”Jag var rädd, skeptisk och längtade egentligen inte bort från sjukvården.”

Tove Karlsson har nu arbetat på Doctrin i fyra år och är idag ansvarig för flera olika områden och process­er, bland annat för bolagets medicinska team. 

Jag imponeras och fascineras av andras kompe­tenser

Doctrin är en digital vårdplattform där patienten och vårdgivaren kan kommunicera med varandra, förbereda för fysiska besök och hantera andra nödvändiga administrativa processer. Doctrin har idag drygt 40 anställda och deras största kunder i Sverige är de privata vårdgivarna Capio och Praktikertjänst. 

Trivdes med det kliniska arbetet

Efter att ha avslutat studierna på naturbruksgymnasiet i hemstaden Piteå flyttade Tove Karlsson till Stockholm för att börja läsa till läkare på Karolin­ska. 

Under studietiden arbetade hon extra på Doctrin och bidrog till att bygga upp företagets anamnesformulär – frågor som patienterna svarar på när de tar kontakt med en vårdgivare eller som kan skickas ut till patienterna som förberedelse inför en besök. Under ett kort studieuppehåll i slutet av läkarprogrammet vikarierade hon både inom vuxen- samt barn- och ungdomspsykiatrin och trivdes bra med det kliniska arbetet. Men när läkarstudierna avslutades fick hon frågan om hon ville börja arbeta heltid på Doctrin. 

Jag var rädd, skeptisk och längtade egentligen inte bort från sjukvården

”Jag tvekade och hade en längtan efter den säkerhet som en legitimation ändå innebär”, berättar Tove Karlsson och beskriver hur hon vägde för- och nackdelar med att lämna det patientnära arbetet och börja arbeta på företaget i stället. Någon allmäntjänstgöring fanns nämligen inte i sikte.

”Vad är det värsta som kan hända, fick jag till svar när jag frågade andra om vad de tyckte och det här har visat sig vara en bra matchning för mig.”

Brygga mellan användare och företaget

Tove Karlsson har ingen annan utbildning i botten eller erfarenhet av att arbeta med produktutveckling, utan har lärt sig det hon behöver på vägen.

Arbetsuppgifterna är omväxlande och hon delar sin upp­märksamhet mellan tre olika team och hugger i där hon behövs mest. Mestadels arbetar hon med att sammanställa data och feedback från sjukvårds­personal om använder sig av plattformen runt om i Sverige.

Vi tror inte att ett digitalt system bättre kan fatta beslut om en patients vård

”Från början skapade det medicinska teamet anamnesformulär alla dagar i veckan. Nu när verktygen är på plats får vi göra om och göra rätt, vidareutveckla och anpassa efter vad Doctrins kunder vill uppnå nu och framåt.”

Tove Karlsson beskriver att hon fortfarande relaterar till vårdpersonal som ”mina kollegor” och har under det senaste året fått göra fler verksamhetsbesök runt om i landet vilket gett mersmak.

Vad är det viktigaste att tänka på i mötet med kunderna?

”Att lyssna på användarna! Jag ska använda min kunskap och bakgrund till att få andra att förstå vad användarna säger. Inte tolka in eller säga vad jag tror. När man lämnat kliniken är man inte en längre en potentiell användare av systemet. Man kan gissa men aldrig veta.”

Flexibla arbetstider

Tove Karlsson beskriver att hon inte saknar att bli schemalagd nattetid, men att arbete på obekväm tid kan behövas i perioder när mycket arbete behöver bli gjort på kort tid.

”Det blir lite intervallaktigt ibland.”

Flexibiliteten i arbetstiderna, att allt arbete inte måste ske mellan klockan åtta och fem på eftermid­dagen, tycker Tove Karlsson också är en fördel:

”Vi har anställda som väljer att arbeta en del på kvällar och helger för att kunna hämta sina barn lite tidigare från förskolan”, berättar Tove och fortsätter:

”Själv jobbar jag hemifrån två till tre dagar i veckan eftersom min hund inte trivs på hunddagis.”

Utvecklande miljö

Det är inte bara flexibiliteten i arbetstiderna som Tove Karlsson ser fördelar med jämfört med att vara kliniskt verksam läkare. Att få arbeta tillsammans med personer med vitt skilda kompetenser och personligheter och få upptäcka kompetensområden vars existens man inte hade en aning om, är andra faktorer som hon upplever utvecklande. 

”Jag imponeras och fascineras av andras kompetenser.”

Idag arbetar fem läkare inom bolaget och enligt Tove Karlsson är den största skillnaden för läkarna på den digitala vårdplattformen, frånvaron av den emotionella stressen som den kliniska vardagen ofta förknippas med. Och fler läkare behövs i branschen för att utveckla de digitala verktygen.

Vilka egenskaper är bra att ha om man vill arbeta med att utveckla digitala verktyg?

"Man måste älska problemen; att identifiera och sedan lösa precis de problem som finns."

Vilka problem anser du att Doctrin löser?

”Anledningen till att jag stannat här är för att jag tycker om sättet som vi ser på vad vår produkt ska göra för vården. Vi försöker inte ersätta det som vård­givaren har kompetens att göra. Vi tror inte att ett digitalt system bättre kan fatta beslut om en pati­ents vård. Vi ska i stället underlätta för vårdgivarna att göra det som är viktigt.” 


TOVE KARLSSON

  • Ålder: 29 år 
  • Bor: Stockholm.
  • Yrke: Produktägare, chef för Doctrins medicinska team och som chef för avdelningen som arbetar med kvalitetssäkring och regulatoriska frågor.
  • Fritidsintresse: Tyngdlyftning!
Mer från Moderna Läkare

Därför ska din nya kollega ha högre lön

Fackligt Under året har vi kunnat läsa om sjunkande löneläge för läkare. Hur kommer det sig, när Läkarförbundet samtidigt säger att man lyckas bra i de årliga löneöversynerna? SYLF:s förste vice ordförande Björn Gunnarsson reder ut hur lönebildning fungerar och ger …

Egenvärde – anledning att säga ifrån

Ledare Att känna till och förstå sitt eget värde är grundläggande för att kunna utvecklas och bli framgångsrik i sitt yrke. Läkare är utan tvekan en av de mest dedikerade yrkesgrupperna när det handlar om att vårda och hjälpa andra människor. …

Avtalsrörelsen är i gång

Ledare Det gällande kollektivavtalet går ut sista mars nästa år och förhandlingarna av det nya närmar sig med stormsteg. Ett nytt avtal ska då egentligen vara på plats och börja gälla. Personligen tror jag att det kan bli tuffa förhandlingar och …

Den värdefulla studierektorn

Tema Runtom i landet arbetar studierektorer dagligen med att skapa värde för alla utbildnings­läkare, med målet att säkerställa en högkvalitativ utbildning i kombination med en trygg och utvecklande miljö. Moderna läkare har träffat Magnus Tufvesson, AT-studierektor i Piteå, för ett samtal …

Spelar det någon roll?

Ledare Som ordförande i SYLF Göteborg kastas jag ofta mellan hopp och förtvivlan. Det kanske många av er andra känner igen er i; fackligt arbete kan vara väldigt roligt och givande, men även tradigt och ångestskapande.

Moderna Läkare presenterar: Finder

Reportage Olof Nilsson är en 30-årig ST-läkare i anestesi- och intensivvård vars hjärta längtar efter något mer än smärtlindring och medicinska procedurer. Letar du också efter kärleken? Se hit!

Press på jobbet

Reportage Det händer att läkare blir kontaktade av media och journalister i sitt arbete. Hediye Güzel, kommunikationschef och Alexander Kuzmicki, chefsjurist på Läkarförbundet berättar vad man ska tänka på om media pressar på.

ST-läkare med bra förutsättningar för forskning

Reportage Avsatt tid för forskning och lön för mödan är ingen självklarhet för forskande läkare. Moderna Läkare träffar två ST-läkare i Skåne, som berättar om sitt upplägg och förutsättningarna för att forska.