fbpx
Hoppa till innehåll

Moderna Läkare Finder: Henrik Borg

Henrik Borg är 28-år, ST-läkare i intermedicin och längtar efter att känna hjärtat slå extra för den rätta. Letar du också efter kärleken? Se hit!
Reportage

Hur skulle du beskriva dig själv?

Jag är en glad, social och utåtriktad typ. Jag är uppvuxen, bor och jobbar i Piteå och här trivs jag bra. Jag gillar att läsa och är generellt kunskapstörstande – det kan nog hänga ihop med mitt specialitetsval. På fritiden är jag engagerad i SYLF Norrbotten där jag är ordförande. Jag tycker om att träna på gym, spelar lite tv-spel och så älskar jag att gå på pubquiz! 

Har du någon unik talang?

Jag är rätt så verbal och lär mig snabbt nya språk. Jag fick ett infall när jag var ledig efter AT:n förra året och började plugga franska och har blivit rätt duktig om jag får säga det själv.

Vad har du att erbjuda?

Jag är en snäll, rak och omtänksam person. Jag hjälper gärna till med vad som än behövs. Gillar man en organiserad miljö kan jag erbjuda det. Jag ser till att det är snyggt och prydligt hemma och att kläderna är strukna. Jag är också riktigt bra på att laga pastasallad!

Vad söker du i en partner?

Jag söker en tjej att dela livet med och det vore kul om man ville haka på de intressen som jag har. Det blir ju roligare att både träna och laga mat om man är två som gör det tillsammans.

Jag sätter stort värde på att man kan prata med varandra. Kommunikation och uppriktighet är viktigt för mig. Det är roligt att kunna grubbla lite djupare tillsammans över saker och ting – ett intellektuellt utbyte är viktigt för mig.  Men är man temperamentsfull eller har ett känsloläge som varierar med blodsockret så är vi nog inte rätt för varandra. 

Hur är en bra första date enligt dig?

Gå på museum tycker jag är trevligt. Annars tycker jag om att hålla det enkelt. En fika och en fin promenad är ofta en bra start. Som norrbottning är man vad vid att behöva resa, så jag är inte främmande för att ta mig en bit för en date om det behövs.


Blir det en högerswipe för dig? 
Vill du komma i kontakt med Henrik eller vara nästa läkare ut i Finder? Hör av dig till julia.borg@slf.se

Mer från Moderna Läkare

At være svensk læge i Danmark

Tema Hur skiljer sig egentligen livet som läkare i Danmark från i Sverige? Moderna Läkare har intervjuat Ebba Katsler, läkare på neurokirurgiska kliniken på Rigshospitalet, om hennes vardag och villkor i huvudstaden på andra sidan sundet.

Läkare utan gränser

Ledare På många håll är planeringen av sommarsemestern nu i full gång. Insikten om att allas önskemål inte kan tillgodoses nås snabbt när man granskar Excelfilen under ett läkarmöte. Kort därefter börjar kollegor erbjuda sig att flytta på veckor, någon sms:ar …

Vad gör Läkarförbundet mot diskriminering?

Fackligt Diskriminering är en av alla viktiga frågor läkarförbundet jobbar med. En kylig vinterdag berättar Marie Lav, ombudsman på Sveriges läkarförbund, om arbetet mot diskriminering.

Hållbart arbetsliv

Krönika Det borde ju inte va så svårt att ha ett hållbart arbetsliv. Så länge arbetet skapar en vardag med hälsosam adekvat återhämtning, näringsriktig kost, fullgod fysisk aktivitet, lagom med stress och en meningsfull tillvaro. Vadå? Det har väl alla läkare? …

Varför får vi inte strejka?

Fackligt Det är en turbulent tid för hälso- och sjukvården i Skaraborg just nu. Akuten och IVA i Lidköping stängde i höstas, flera mottagningar läggs ner eller flyttas och de flesta verksamheter påverkas på något sätt av den aktuella omorganiseringen.

Arbetsmiljö – modeord eller verskstad?

Tema Vi hör återkommande om underläkares tuffa villkor och utsatta ställning på arbetsmarknaden, inte minst i jakten på den där åtråvärda AT- eller ST-platsen. Men vilka faktorer är egentligen viktiga för en god arbetsmiljö och ett hållbart arbetsliv.

Att hålla livet ut

Fackligt Lokalordförandeord signerat Rebecka Skarstam, avgående ordförande SYLF Värmland

Hur mår kvinnliga läkare?

Tema Sofia Kühner, ST-läkare och ordförande för Kvinnliga läkares förening, berättar hur jämställdheten ser ut inom yrket och hur kvinnliga läkare mår.