fbpx
Hoppa till innehåll

Moderna Läkare presenterar: Finder

Olof Nilsson är en 30-årig ST-läkare i anestesi- och intensivvård vars hjärta längtar efter något mer än smärtlindring och medicinska procedurer. Letar du också efter kärleken? Se hit!
Reportage

Hur skulle du beskriva dig själv?

Jag är en lättsam kille som bor i centrala Kristianstad där jag också arbetar. Jag är väldigt förtjust i mitt jobb – just nu är det lite av ett special­intresse. Tidvis skivstångs­entusiast och skånsk skidåkare.

Vad gör du helst när du inte jobbar?

Malmö är trevligt att åka till. Där finns bra restauranger och nattliv om man vill gå på klubb, jag gillar techno och rave. Det var ett tag sedan jag var utomlands och klubbade. Att hitta ett fabriksrave i Berlin tillsammans med någon hade varit härligt!

Vad söker du i en partner?

Jag söker en tjej som jag kan ha ett intellektuellt utbyte med, det är viktigt för mig. Jag tycker inte om att bråka, så konfliktsökare undanbedes. Generellt är jag är inte så kräsen, men rödlätta tjejer är jag väldigt svag för. 

Vad har du att erbjuda?

Jag skulle säga att jag är rätt rolig med lite mörka inslag i humor och sinne. Framför allt är jag lätt att ha att göra med. Jag är bra på att laga mat och har ordnad ekonomi, haha! 

Gillar man stadiga karlar är jag ett kap.

Hur är en riktigt bra första date?

En europeisk huvudstad, avsmak­nings­meny, techno. Köpenhamn ligger ju nära.


Blir det en högerswipe för dig? 

Vill du komma i kontakt med Olof? Maila till julia.borg@slf.se så förmedlar vi kontakt.


Söker du också efter kärleken? 

Hör av dig till julia.borg@slf.se om du vill vara nästa läkare ut i Finder.

Mer från Moderna Läkare

Därför ska din nya kollega ha högre lön

Fackligt Under året har vi kunnat läsa om sjunkande löneläge för läkare. Hur kommer det sig, när Läkarförbundet samtidigt säger att man lyckas bra i de årliga löneöversynerna? SYLF:s förste vice ordförande Björn Gunnarsson reder ut hur lönebildning fungerar och ger …

Egenvärde – anledning att säga ifrån

Ledare Att känna till och förstå sitt eget värde är grundläggande för att kunna utvecklas och bli framgångsrik i sitt yrke. Läkare är utan tvekan en av de mest dedikerade yrkesgrupperna när det handlar om att vårda och hjälpa andra människor. …

Avtalsrörelsen är i gång

Ledare Det gällande kollektivavtalet går ut sista mars nästa år och förhandlingarna av det nya närmar sig med stormsteg. Ett nytt avtal ska då egentligen vara på plats och börja gälla. Personligen tror jag att det kan bli tuffa förhandlingar och …

Den värdefulla studierektorn

Tema Runtom i landet arbetar studierektorer dagligen med att skapa värde för alla utbildnings­läkare, med målet att säkerställa en högkvalitativ utbildning i kombination med en trygg och utvecklande miljö. Moderna läkare har träffat Magnus Tufvesson, AT-studierektor i Piteå, för ett samtal …

Spelar det någon roll?

Ledare Som ordförande i SYLF Göteborg kastas jag ofta mellan hopp och förtvivlan. Det kanske många av er andra känner igen er i; fackligt arbete kan vara väldigt roligt och givande, men även tradigt och ångestskapande.

Press på jobbet

Reportage Det händer att läkare blir kontaktade av media och journalister i sitt arbete. Hediye Güzel, kommunikationschef och Alexander Kuzmicki, chefsjurist på Läkarförbundet berättar vad man ska tänka på om media pressar på.

Medicinsk chef i stället för AT

Tema Extraknäcket under studietiden resulterade i ett erbjudande om fast anställning efter examen. Moderna Läkare träffar Tove Karlsson, olegitimerad läkare och bland annat chef för det medicinska teamet på den digitala vårdplattformen Doctrin.

ST-läkare med bra förutsättningar för forskning

Reportage Avsatt tid för forskning och lön för mödan är ingen självklarhet för forskande läkare. Moderna Läkare träffar två ST-läkare i Skåne, som berättar om sitt upplägg och förutsättningarna för att forska.