fbpx
Hoppa till innehåll

Vad glöder inom dig?

Text: Signerat Stina Alm, ordförande SYLF Jönköping
Ledare

Jag sitter en regnig januarikväll och försöker förstå den sydkoreanska tullens process för att föra in nar­kotikaklassade läkemedel. Dialogen sker mail­ledes med en mycket trevlig handläggare som inte riktigt verkar förstå hur många läkarintyg som kommer att krävas för den stora grupp svenska scouter som i sommar ska göra sitt livs resa till världsscoutjamboreen i Sydkorea. Det är tur att vi har några månader på oss att kommunicera detta till alla vårdnads­havare och tonåringar, tänker jag. 

Vad är då en jamboree, frågar sig kanske någon som inte själv är eller har varit scout. Det är ett gig­antiskt läger där över 40 000 scouter samlas för att göra världen lite mindre under en dryg vecka. Lägret för samman tonåringar från i stort sett alla jordens länder, bygger broar och relationer som ökar vår förståelse för varandra och hur vi kan hjälpas åt för att göra vår jord till ett bättre hem för alla. Detta arrangemang kräver, som alla säkert kan tänka sig, otroliga förberedelser och stort engagemang, inte bara lokalt här i Sverige, utan även globalt. Allt för att göra upplevelsen för deltagarna så bra som möj­ligt – och ge dem de bästa förutsättningarna att utvecklas som individer. 

Hur förklarar man för någon som inte själv har varit 

scout att det är bland det allra roligaste man kan lägga

sin fritid och semester på? Jag funderar över om samma fråga är applicerbar på det fackliga arbetet i SYLF. Hur förklarar man varför man vill och orkar engagera sig fackligt? Att det är processen och arbetet tillsammans i en grupp, som en lokal styrelse, gör att uppdraget blir både roligt och givande. Även om målet många gånger är diffust och svårgripbart, är det vägen dit som gör att vi engagerar oss. 

Begreppet GRIT används ofta inom bland annat pedagogisk forskning. På svenska kan det översättas till ungefär ihärdighet, och definierar ett person­lighetsdrag som drivs av en passion för ett långsiktigt mål. Jag tror att det finns gott om personer inom vår profession som har ihärdighet så det räcker och blir över. Utmaningen för oss som förtroendevalda inom SYLF är nog att definiera de långsiktiga målen på ett sätt som gör att det väcker engagemang. 

SYLF är ingenting utan engagerade medlemmar. Så enkelt – och svårt – är det. Det krävs ihärdighet för att arbeta långsiktigt med att göra förutsättningarna så bra som möjligt för våra nuvarande och blivande kollegor. Högaktuellt just nu är till exempel anställ­ningsförhållandena för ST-läkare som gör BT. I detta
arbete krävs det att vi hjälps åt, så att fler perspektiv och erfarenheter kommer till ytan och driver arbetet framåt. Ingen förändring, eller förbättring, sker av sig själv. 

Min önskan till dig som läser detta är att du tar några minuter och funderar över vad det är som är viktigt för dig. Vilken fråga, eller vilket långsiktigt mål, tänder en liten eld i dig? Kontakta din lokal­sty­r­else och dela med dig, jag lovar att vi alla blir glada och tacksamma över din glöd! 

Och du, sitter du på en BUP-mottagning under våren och får en förfrågan om att skriva ett intyg på engelska kan du väl skicka en stödjande tanke till oss scoutledare när vi ska igenom tullen… 

Stina Alm

Ordförande SYLF Jönköping

Mer från Moderna Läkare

Läkare bland algoritmer

Tema Vi står inför en ny teknisk revolution där AI kommer att ta allt större plats, vare sig vi vill det eller inte. Vad kommer det att betyda i sjukvården? Moderna Läkare har pratat med tre läkare om deras syn på …

Tappade specialist­­år i krisens spår

Fackligt SYLF-enkät visar sparkravens konsekvenser för ST-läkarna Legitimerade läkare före ST drabbas hårdast i regionernas inflationshantering genom uteblivna anställningar. Samtidigt försämras arbetsvillkoren ytterligare i en redan ansträngd sjukvård, och utbildningskvaliteten försämras. Det visar en enkät ställd till legitimerade medlemmar i SYLF.

Att driva förändring på sin arbetsplas

Tema Trots att övertidsersättning är en självklarhet enligt vårt kollektivavtal, är det vanligt att det ändå kommer upp till diskussion vid nyanställning. Fredrik Rosenqvist, SYLF Värmlands vice ordförande, berättar hur man lyckades få arbetsgivaren att förstå att rätten till övertid inte …

Moderna Läkare Finder: Imal Amiri

Moderna Läkare Finder Moderna Läkare presenterar Finder: Imal Amiri är en 33-årig ST-läkare i geriatrik, som letar efter någon att drömma stort och planera för framtiden med. Letar du också efter kärleken? Se hit!

SYLF uppdaterar Schysst rekrytering

Fackligt Schysst rekrytering är en välkänd utmärkelse för arbetsgivarna och en kvalitetsstämpel för blivande AT-läkare när de väljer var de söker AT. SYLF uppgraderar nu utmärkelsen Schysst Rekrytering inför 2025 års utmärkelse. Läs mer om hur och varför!

KBT för läkare – så lär du dig sunt självhävdande

Reportage Läkaryrket placerar dig i patientsituationer som kan vara ångestskapande och göra arbetet svårare i längden. Psykologen och författaren Olle Wadström har skrivit boken "KBT för läkare" som handlar om bland annat just detta.