fbpx
Hoppa till innehåll

Varberg vinner, igen!

För andra året i rad toppar Hallands sjukhus i Varberg AT-rankingen. Moderna Läkare träffar AT-läkarna Filippa Åkerman och Samuel Bengtsson som beskriver att lyhördhet, engagemang och stöd är sjukhusets framgångsfaktorer.
Text: Julia Borg
Foto: Anders Andersson
Filippa Åkerman och Samuel Bengtsson, AT-läkare Varbergs lasarett.
Filippa Åkerman och Samuel Bengtsson, AT-läkare Varbergs lasarett.
Tema

Under de senaste tio åren har Varberg klättrat sta­digt i AT-rankingen. 2013 placerade sig sjukhuset på 50:e plats, men sedan 2019 har Hallands sjukhus Varberg legat bland topp tio i SYLF:s årliga undersökning gällande hur de ännu ej legitimerade läkarna skattar sin utbildningstjänst. På en välförtjänt andraplats i årets ranking hamnar systersjukhuset i Halmstad. Samtliga AT-läkare som svarade på enkäten uppger att de skulle rekommendera andra att göra sin AT i Varberg.

Lagarbetet är den ultimata framgångsfaktorn

”Jag är inte förvånad om Varberg har Sveriges bästa AT. Det är inte så att det inte finns problem på sjukhuset. Man kan alltid slipa på detaljer, men man klarar motgångar mycket bättre om man känner att man blir lyssnad på. Det finns ett helhetstänk och ett bra samarbete i AT-administrationen. Framför allt är ansvariga för respektive block måna om att vi får en bra utbildning”, säger Samuel Bengtsson.

Satsningar på arbetsmiljön

Unikt för sjukhuset är att 100% av de svarande uppger att de kan påverka sin arbetsmiljö, en siffra som klart sticker ut jämfört med de andra sjukhusen i rankingen. En trång och högljudd akutmottagning väckte Samuel Bengtssons intresse och han fick möjlighet att göra ett fördjupningsarbete om arbetsmiljön.

“Jag fick avsatt arbetstid för att sätta mig in i frågan. Slutsatserna av mitt arbete togs i beaktande och bland annat köptes brusreducerande hörlurar in till akuten. Det hade sedan tidigare diskuterats att teamen skulle spridas ut till fler expeditioner vid överrapportering och när mitt arbete stödde för­slaget genomfördes förändringen.”

Förbättringsförslag från tas tillvara

Filippa Åkerman tycker det är positivt att AT-läkarna snabbt får gehör för sina förbättringsförslag. AT-läkarchefen Niyaz Hareni beskrivs som hand­lingskraftig, närvarande och beredd att stå upp för AT-läkarna när det behövs.

“Jag frågade om vi kunde ha ett referensbibliotek i AT-rummet. Nästkommande dag skickades en lista ut med förslag på böcker. Vårt pausrum blev snabbt tillfixat och hemtrevligt med nya krukväxter när vi bad om det och vi fick nya utemöbler med parasoll till vår uteplats. Det satsas generellt mycket på arbetsmiljön, vilket är positivt!”

Uppskattat akutblock

Klinikerna arbetar aktivt med att få till ett bra utbildningsklimat. Samtliga introduktioner är välbalanserade, utbildningspass hålls varje vecka och de har tillgång till en individuell utbildnings­pott. Det har inrättats ett särskilt utbildningsråd där erfarenheter utbyts mellan AT-läkarna och ledningen vid varje blockbyte. Varberg har också ett särskilt akutblock där AT-läkarna tjänstgör tre månader åt gången i två omgångar.

Jag är inte förvånad om Varberg har Sveriges bästa AT

“Akuten fungerar väldigt bra. AT-läkarna är en viktig del av verksamheten. Man får ta larm och tempot är emellanåt högt men man har alltid bra stöd av kollegorna”, säger Filippa Åkerman.

Viktig rekryteringskälla

Niyaz Hareni, AT-läkarchef på Hallands sjukhus Varberg skriver i ett mail att sjukhuset har cirka 25 sökande per AT-tjänst. Han uppskattar att 70–80 % stannar efter genomgången AT och anses vara en viktig rekryteringskälla för fortsatt anställning inom regionen. Samuel Bengtsson fortsätter till hösten som ST-läkare på medicinkliniken. Han är sammantaget väldigt nöjd med sin AT-tid:

“Placeringarna är bra, handledarna engagerade och det finns tid för att utvecklas och lära sig mer. Man får jobba mycket men står samtidigt inte ensam. Lagarbetet runt AT-läkarna är den ultimata framgångsfaktorn.” •

Varbergs klättring mot AT-toppen

2022: 1
2021: delad 1
2020: 8
2019: delad 5
2018: 18
2017: 20
2016: 24
2015: 38
2014: 45
2013: 50

Mer från Moderna Läkare

Utbränd innan AT

Tema Dålig introduktion, otydlighet om vad som förväntas av en på jobbet och därtill press på att prestera för att få en bra referens till AT-ansökningen. Känns situationen igen? För Sofia ledde en kaosartad arbetssituation till utmattningssyndrom. Vi får ta del …

Läkare i kris och konflikt

Tema Kriser kommer i många skepnader. Moderna Läkare träffar Nicholas Gray, specialistläkare i akutsjukvård med erfarenhet av såväl civila som militära kriser i skarpt läge.

Underläkare är mer utsatta för hot och våld

Tema Under våren genomförde Läkarförbundet en arbetsmiljöenkät som skickades ut till samtliga medlemmar i förbundet. 42 % av förbundets medlemmar svarade på undersökningen och de första delrapporterna från enkäten har fått stor uppmärksamhet. Förbundet släpper nu den fjärde delrapporten, som fokuserar på …

Ordförandeord #4 2022: Kvinna. Liv. Frihet.

Ledare Det känns väldigt tungt att skriva dessa rader. Orden känns så små. Handlingarna känns otillräckliga. Jag är fysiskt trygg där jag befinner mig, men inombords är det rena ”hela havet stormar”. I mitt hemland Iran protesterar kvinnor, flickor, män och …

Negativ forskningstrend kartlagd

Reportage Trots stort intresse för forskning går andelen forskande läkare ned. Läkare är den enda yrkesgrupp som ur ett livslöneperspektiv förlorar på att disputera. Detta enligt en enkät utförd av SYLF och Läkarförbundet.

Tillsammans når vi framgång

Basfackligt Det finns många fördelar med att vara medlem i facket. Den främsta är förmodligen gemenskapen i fackförbundet när det blåser kallt på arbetsplatsen. Du kan som medlem få stöttning, vägledning och hjälp att reda ut oredan som drabbat dig.

Gaffelmottagning ger mer tid till handledning och reflektion för ST-läkare

Reportage Artikeln kommer ursprungligen från årets första nummer av tidningen Sjukhusläkaren. Mer tid för handledning och reflektion. Det lockade ST-läkaren Julia Carlsson till gaffelmottagningen på Prostatacancercentrum vid Sahlgrenska universitetssjukhuset. Mottagningsmodellen för ST-läkare är ett mer effektivt sätt att komma in i …

När blir jag avslöjad?

Tema Under ett förtroligt lunchsamtal säger plötsligt min mycket pålästa och vetenskapligt orienterade kollega att hen i ärlighetens namn inte kan så mycket och mest går och väntar på att resten av kliniken ska inse det. Känner du igen dig? Moderna …

Klockan som tickar

Ledare Bristen på utbildningstjänster är en av SYLF:s högst prioriterade frågor. Vi jobbar stenhårt för att förbättra underläkares möjligheter att så snabbt som möjligt avancera från examen fram till specia­listbeviset.