Hoppa till innehåll
Nyheter
Frige omedelbart Ahmadreza Djalali

Frige omedelbart Ahmadreza Djalali

Den svenskiranske läkaren och forskaren Ahmadreza Djalali hotas fortfarande av avrättning. Hans hälsa sviktar nu allvarligt efter att han suttit isolerad i över 100 dagar i iranskt fängelse. Läkarförbundet instämmer i World Medical Associations uppmaning till de iranska myndigheterna att omedelbart avbryta isoleringen och se till att han ges nödvändig vård.

Nyhet
Ahmadreza Djalali. Foto: Privat.

Ahmadreza Djalali är forskare i katastrofmedicin vid Karolinska Institutet och fängslades under en föreläsningsresa i Iran 2016. Han har nekats grundläggande mänskliga rättigheter och nu hållits isolerad en lång tid. Han är dömd till döden.

Också den internationella läkarorganisationen World Medical Association (WMA) är tydliga med att Ahmadreza Djalali är en samvetsfånge och kräver att han friges omedelbart och villkorslöst.


Fler nyheter


Nära var fjärde läkare överväger lämna yrket

En majoritet av läkarna är oroliga för att besparingarna kommer att ha negativ inverkan på möjligheterna att behålla och rekrytera personal. Nära en av fyra uppger att de överväger att lämna yrket, och en nästan dubbelt så hög andel funderar …
Nyheter

Hälften av regionerna har inte mål om fast läkarkontakt

Endast tio av landets regioner har fattat beslut om att sträva mot riktvärdet 1 100 invånare per specialistläkare i primärvården. Och bara tre av dessa har handlingsplaner för att nå målet, trots att regeringen ställt krav på redovisning av arbetet. Det …
Nyheter

Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare