fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

Det var alltid en dröm sedan jag var sex år att bli läkare, säger Douglas Sematimba, AT-läkare och medlem i Läkarförbundet.

Han växte upp i Uganda och utbildade sig vid Makerere Universitet i Kampala.

”Jag ville bli läkare för att kunna rädda liv”

– Många dog av HIV och andra infektionssjukdomar, säger Douglas Sematimba. Jag ville bli läkare för att kunna rädda liv.

Inspirerad av Hans Roslings föreläsningar sökte han till en Masters i Global hälsa vid Karolinska Institutet. I samband med det bestämde han sig för att skaffa en svensk läkarlegitimation.

 Att komma till Sverige med en dröm om att jobba som läkare är otroligt svårt. Det är en hel resa, säger Douglas Sematimba.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem