fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

Paolo Bonazza, medlem i Läkarförbundet.

– Jag visste tidigt att jag ville forska med fokus på hälsa och att jag ville hjälpa människor, säger han.

Paolo Bonazza, född 1986, växte upp i den italienska staden Ravenna, 15 mil söder om Venedig. Pappan var bankdirektör och mamman jobbade inom skatteverket. Hemma talades det ofta om ekonomi, men sonen hade siktet inställt på naturvetenskapen.

Han sökte sig vidare till läkarlinjen i universitetsstaden Ferrara och kom in direkt. Efter sin AT jobbade han nio månader som färdig läkare i Italien. Men 2013 tog livet plötsligt en annan vändning.

– Jag har fyra kusiner och en av dem är läkare. Hon gjorde en resa till Sverige 2008 och jag följde med. Jag tyckte om Sverige direkt. Naturen, och människorna här. Några år senare bestämde jag mig för att flytta hit, säger Paolo.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem