fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

För mig har det alltid varit självklart att vara med i facket. Jag insåg tidigt att frågor som rör arbetsmiljön är viktiga, just för att det blir bättre vård för patienterna när doktorn också mår bra på jobbet, säger Taymaz Foladi, specialist i allmänmedicin.

Han menar att läkare inom primärvården ofta har en tuff arbetsmiljö då uppdraget har ökat i omfattning, men resurserna inte har följt med.

”Det är en trend vi måste vända på”

Många kollegor hoppar av eller byter specialitet för att det blir för tungt. Det är en trend vi måste vända på, säger Taymaz Foladi.

En primärvårdsreform är ett sätt att förbättra förutsättningarna för läkarna att bedriva bra vård.

 Läkarförbundet jobbar aktivt med att försöka reformera primärvården, säger han och nämner särskilt att varje patient ska vara listad hos en namngiven läkare.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem