fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

info Under sommaren har vi förändrade öppettider, här hittar du aktuella öppettider 

DLF styrelse

Förändrade arbetssätt i krissituationen orsakad av Covid-19

Förändrade arbetssätt i krissituationen orsakad av Covid-19

Vid en extraordinär situation bör vanliga rutiner kastas om och man får tänka nytt. Även de patienter som kommer till vårdcentralen på planerade besök kan ha förkylningssymtom. Nu när smittspridning i samhället är ett faktum, blir det mycket svårare att skydda sjukvårdspersonal, och då även läkare, inom primärvården. Tyvärr vittnar flera av våra medlemmar att det fortfarande är många vård/hälsocentraler som saknar tydliga krisrutiner, att inga riskbedömningar gällande smittspridning och ökad arbetsbelastning är gjorda och att man generellt har dålig beredskap.

Läs mer här…

Nyheter

Medlemsbrev DLF Stockholm - April 2020

Bäste medlem! Här kommer en hälsning från Distriktsläkarföreningen i Stockholm. I år är det 140 år sedan Provinsialläkarföreningen, Distriktsläkarföreningens föregångare, bildades. Vi har en stolt tradition och historia att förvalta. Året 2020 inleddes med årsmöte i februari, där vi valde …

Covid-19 projekt SFAM: videomöten på torsdagar under våren 2020

I den nu pågående Covid-19 pandemin ställs allmänläkare inför många svåra och helt nya situationer. Därför startar allmänläkarnas specialistförening, SFAM ett projekt där man erbjuder ett videoforum för kollegialt utbyte en gång per vecka torsdagar kl 12-13 med start torsdag 23/4. …

Olyckligt att statlig satsning på ST inte finns med

”Vi kommer noggrant studera lagrådsremissen så fort den blir tillgänglig digitalt. Det är viktigt att vi är med i framtagandet av ett system för hur många individer en allmänläkare kan vara ansvarig för. Det är en av de viktigaste arbetsmiljöfrågorna …

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.