Hoppa till innehåll
Vårt arbete
Aktuella kurser – Provinsialläkarstiftelsen 

Provinsialläkarstiftelsen - Aktuella kurser

Nedan listas aktuella kurser:

10-14 juni 2024 samt 12-16 augusti 2024

SKUTKURS I ALLMÄNMEDICINSKT ARBETSSÄTT

Tid:                                     
10-14 juni samt 12-16 augusti 2024

Deltagare:                       
28 st per vecka

Kursledare:                      
Ulf Österstad, specialist i allmänmedicin som drivit kursen sedan år 2012. Kursen skapades av legendariske allmänläkaren Olle Lyngstam.

Skutkursen är den mest kända kursen i allmänmedicinskt arbetssätt. Kursen är unik eftersom den ges ombord på ett fartyg där du seglar tillsammans med kollegor.

Övergripande mål
Att ha fått ta del av många olika sätt att arbeta som allmänläkare. Att känna att du duger som allmänläkare och människa. Att ha byggt ett nätverk med kollegor över hela Sverige.

Pris:                                   
Kurskostnad inklusive boende och mat totalt 18 900 kr exkl moms.

  • Pedagogik: föreläsningar på fartyget varvas med deltagarnas egna erfarenheter och upplevelser i en inlärningsspiral, där du kommer att få insikter kring allmänmedicin generellt men också individuellt. Målet är att du ska bli trygg i din roll som allmänläkare.
  • Ingen sponsring: utbildningen ges helt fristående utan sponsring

Anmälan sker här

Antagningen bekräftas med inbetald kursavgift senast 30 dagar efter utskickad faktura. Återbetalning av internat och kursavgift sker enbart om ersättare kan ta platsen. Vid inställd kurs på grund av force majeure återbetalas 14 900 kr + moms.


27-29 november 2024

KONSULTATIONSKURS FÖR SPECIALISTER       

Datum och plats: 27- 29 november 2024, Dufweholms Herrgård, internatform.

Kursledare:  Sofia Hellman, Staffan Ahlkvist, Malin Lagerberg, specialister i allmänmedicin

Kursbeskrivning: Välkommen till Provinsialläkarstiftelsens intensiva 2,5 -dagars kurs i samtalsmetodik. En unik möjlighet att uppdatera dina färdigheter i konsultation. Korta teoripass varvas med praktiska övningar i smågrupper under direkt handledning av erfarna  konsultationshandledare. 

Kursen fokuserar på att ge dig konkreta verktyg att använda i mötet med patienter för att underlätta vardagen som läkare. Du får även redskap att använda vid handledning i konsultationsteknik enligt samma modell som dagens ST-läkare i allmänmedicin. Vi arbetar utifrån självupplevda patientmöten.

Målgrupp: Specialister i allmänmedicin eller annan specialité i mån av plats. Tidigare erfarenhet av konsultationsteknik/videohandledning är inte nödvändig. Handledning sker utifrån deltagarnas tidigare erfarenhetsnivå.

Anmäl dig här. Begränsat antal platser (18 st). Anmälan är bindande.

Boende: Kursen ges i internatform på vackra Dufweholms Herrgård. Goda kommunikationer, nära Katrineholm.  Internatkostnaden ingår. https://www.dufweholm.se/

Kostnad:  7500 kr + moms (inklusive kost och logi för 2 nätter)

Historia

Hösten 1961 beslutade riksdagen att det statliga Provinsialläkarväsendet från och med juli månad 1963 skulle övergå i landstingskommunalt huvudmannaskap. Samtidigt fastställdes en ny tjänsteläkartaxa som skulle tillämpas under tiden fram till övergången. I denna taxa föreskrevs att för varje patientbesök som inte bara avsåg förnyelse av recept, skulle provinsialläkaren så länge han eller hon var statligt anställd betala in 1,50 kronor till en särskild fond, Provinsialläkarfonden. Fondens uppgift skulle vara att genom bidrag på olika sätt verka för ”provinsialläkarnas förkovran i yrket”.

För några år sedan omvandlades fonden till en stiftelse, Provinsialläkarstiftelsen.

Provinsialläkarstiftelsens stadgar

Kontaktperson

Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Vårt arbete
Aktuella kurser – Provinsialläkarstiftelsen