Hoppa till innehåll

Nyheter

DLF i Almedalen

Se seminariet i efterhand: Under onsdagen höll DLF ett seminarium under Almedalen. Seminariet spelades in och går att se i efterhand här.

DLF i Almedalen

På onsdag 26 juni kl.11.25 håller DLF ett seminarium under Almedalen.

Distriktsläkare tar fortbildningen i egna händer

Under senaste halvåret har många regioner infört ”fortbildningsstopp”, där de på olika sätt begränsat möjligheten för distriktsläkare att få fortbildning. Nu tar distriktsläkarna saken i egna händer. Provinsialläkarstiftelsen gör en satsning på fortbildningsstipendier – det sk Provinsialläkarlyftet.

DLF på UEMO

Ylva Sandström och Marina Tuutma har representerat DLF 7-8 juni i Stavanger på möte med europeiska allmänläkare.

World Family Doctor Day!

Den 19/5 - dagen till ära, firas den internationella allmänläkardagen. Allmänläkare, familjeläkare eller distriktsläkare - kärt barn har många namn men det gemensamma är att de är specialistläkare som är utbildade inom allmänmedicin.

Nya styrelsen

Svenska Distriktsläkarföreningen hade sitt årliga fullmäktigemöte fredagen den tredje maj. Marina Tuutma, som varit ordförande sedan 2017 och vice ordförande Carolina Emdin avgick.Ylva Sandström valdes in som ny ordförande. Ylva är distriktsläkare i Stockholm och specialist i allmänmedicin.

Årets Allmänläkarvän 2024

Minna Johansson, specialistläkare i allmänmedicin och forskare vid Göteborgs universitet, är en allmänmedicinsk förebild i sitt arbete för att skapa en hållbar primärvård där vi på sann evidensbaserad grund väljer de åtgärder som verkligen är till nytta för våra patienter. …

Årets Allmänläkarvän 2024

Svenska Distriktsläkarföreningen instiftade för några år sedan ett hederspris kallat Årets allmänläkarvän. Mottagaren av priset skall vara en person, som genom sitt agerande och renommé stärker bilden av svensk primärvård och oss distriktsläkare.