Hoppa till innehåll
Nyheter
Dagens Medicin: ”En uppdelning av allmänmedicinen skapar fler stuprör”

Dagens Medicin: ”En uppdelning av allmänmedicinen skapar fler stuprör”

Nyhet

Primärvårdens största och absolut mest akuta problem är bristen på specialister i allmänmedicin. Det problemet löser vi inte genom att dela upp oss i fler specialiteter, utan genom att se till att regionerna dimensionerar primärvården så att det finns en läkare per 1100 invånare.
Marina Tuutma, ordförande, Svenska distriktsläkarföreningen och Magnus Isacson, ordförande, Svensk förening för allmänmedicin står bakom debattartikeln.

Läs debattartikeln här


Fler nyheter


Årsmöte 2024

Varmt välkomna till DLF Västerbottens årsmöte 2024! PlatsFysisk möteslokal i centrala Umeå samt videokonferens. Lokal bokas utifrån antal anmälda och meddelas till anmälda mötesdeltagare.Möteslänk skickas till anmälda några dagar före…

DLF Stockholms årsmöte

Årsmötet gästades av Robert Johansson, personalregionråd i Region Stockholm (s), som berättade om arbetsmiljökommissionens arbete, hur långt man har kommit och hur man tänker sig arbetar framåt. Därefter följde en…

Årets Allmänläkarvän 2024

Svenska Distriktsläkarföreningen instiftade för några år sedan ett hederspris kallat Årets allmänläkarvän. Mottagaren av priset skall vara en person, som genom sitt agerande och renommé stärker bilden av svensk primärvård och oss distriktsläkare.
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
Dagens Medicin: ”En uppdelning av allmänmedicinen skapar fler stuprör”