Hoppa till innehåll
Nyheter
Aftonbladet: Läkare – fler husläkare krävs efter nya råd

Aftonbladet: Läkare – fler husläkare krävs efter nya råd

Nyhet

Mer än 15 procent av alla svenskar kan ha ett riskbruk av alkohol i och med de nya riktlinjerna. Men varken Sveriges kommuner och regioner eller Läkarförbundet tror att de nya råden kommer att överbelasta vården.

- Vi har kunskapen men inte kapaciteten att hantera alla som ligger i riskzonen. Det därför måste vi bli 1/1100, att vi har tid och möjlighet att lära känna och skapa tillit mellan fasta läkaren och individen, säger Marina Tuutma till Aftonbladet.

Läs artikeln på Aftonbladet här


Fler nyheter


World Family Doctor Day!

Den 19/5 - dagen till ära, firas den internationella allmänläkardagen. Allmänläkare, familjeläkare eller distriktsläkare - kärt barn har många namn men det gemensamma är att de är specialistläkare som är utbildade inom allmänmedicin.

DLF Västerbotten - ny styrelse 2024

Vid årsmötet i Umeå 240321 valdes en ny styrelse för DLF Västerbotten. Styrelse består nu av Carolina Emdin, Umeå, ordförande. Sara Backlund, Dorotea, vice ordförande. Joel Lillqvist, Umeå, kassör. Frank…
Västerbotten

Nya styrelsen

Svenska Distriktsläkarföreningen hade sitt årliga fullmäktigemöte fredagen den tredje maj. Marina Tuutma, som varit ordförande sedan 2017 och vice ordförande Carolina Emdin avgick.Ylva Sandström valdes in som ny ordförande. Ylva…
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
Aftonbladet: Läkare – fler husläkare krävs efter nya råd