Hoppa till innehåll

Årets Allmänläkarvän 2024

Svenska Distriktsläkarföreningen instiftade för några år sedan ett hederspris kallat Årets allmänläkarvän. Mottagaren av priset skall vara en person, som genom sitt agerande och renommé stärker bilden av svensk primärvård och oss distriktsläkare.

Nu har du chansen att nominera en person som Du anser gör sig förtjänt av ovanstående epitet. 

Det kan mycket väl vara en distriktsläkare, men inte nödvändigtvis. Man kan nominera vem som helst, till och med sig själv. Glöm inte skriva motiveringen!

Förra årets vinnare var Maria Hilberth, enhetschef vid Socialstyrelsen med motiveringen: "Det är en synnerligen allmänläkarvänlig bedrift att ha insett nödvändigheten av att allmänmedicinen kraftigt måste förstärkas och att framgångsrikt ha arbetat med detta så att Socialstyrelsen nu rekommenderar riktvärdet 1/1100 listade per heltidsspecialist i allmänmedicin. Förutsättningarna för allmänmedicin har ritats om i önskvärd riktning."

Andra vinnare som har gått före är bl.a. Sara Banegas, Heidi Stensmyren, Andreas Thörneby, Magnus Isacson, Mikael Hoffman, Christer Andersson, Göran Stiernstedt, Cecilia Björkelund, Svante Petterson och Saskia Bengtsson.

Juryn består av styrelsemedlemmar och personer från lokalavdelningarna. Juryns beslut kan inte överklagas.

Sista nomineringsdag var 18 februari 2024.

Hederspriset kommer delas ut i samband med DLF:s fullmäktigemöte den 3:e maj 2024.

Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se
Årets Allmänläkarvän 2024