fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

Datorisering -Hur påverkar det vår arbetsmiljö och våra förutsättningar att ge bra sjukvård? Skall vi läkare vårda mindre och skriva mer, när det finns utbildade personer för att skriva. Hur kan datorerna bli ett bra arbetsredskap – på rätt sätt. KLL påverkar genom att sitta med i bl a VIS-gruppen.

Skyddsombud – en viktig bevakare för bra arbetsmiljö. KLL verkar för att alla skyddsombud skall få en bra utbildning och rätt information.

Sparbeting – mycket måste sparas, men det är allas vår uppgift att bevaka när det påverkar vård och säkerhet och göra tjänstemän och politiker medvetna om detta. Anställningsstoppet påverkar inte läkare direkt, kommer säkert indirekt att påverka oss med ökad belastning.

Arbetstider – Vilka konsekvenser får EUs arbetstidsregler. Hur får vi en bra arbetstid för de flesta? 3-3-modellen? Tvättstugemodellen? Läkarmodellen?? Arbetsmiljön – är viktig. Ett projekt KLL hoppas på är Age management. Det ligger nu hos personalutskottet. Även att kontakten med företagshälsovården fungerar är viktigt.

Omorganisationer  – sker ju ofta i Kronoberg och vi försöker sprida information om dessa, så fort vi får reda på den samt övervaka att konsekvensanalyser tas fram och att läkarnas arbetsmiljö beaktas!

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem