Hoppa till innehåll

Avtalspoddar

Här samlar vi Läkarförbundets inspelade poddar för dig som är engagerad i avtalsrörelsen.

Läkaravtal 2024: Hur många läkare vill jobba gratis? - 19 september

Att jobba gratis, det tycker ingen är särskilt kul eller motiverande. Ändå gör många läkare det, när de jobbar övertid – utan att få någon som helst kompensation. Titta eller lyssna på hela avsnittet om läkares övertid med Lars Edling, infektionsläkare, Ove Rang jurist och programledare Silvia Kakembo.   

Läkaravtal 2024: Läkare och lön - 15 juni

Hur stora kommer löneökningarna bli under 2024, kommer de att bli högre inflationen? Ja, säger Ove Rang som i dagsläget tror att läkarna kommer att få en reallöneökning 2024. Niki Shams är inte lika optimistisk och tror inte det blir så.  Titta eller lyssna på hela avsnittet om Läkares löner med Niki Shams, AT-läkare, Ove Rang jurist och programledare Silvia Kakembo.   

Läkaravtal 2024: När får läkare strejka? - 29 maj

Får läkare strejka för högre lön och bättre arbetsvillkor? Den frågan ställer medlemmar i Läkarförbundet i första avsnittet av avtalspodden svarar vi på frågan och passar också på att berätta om läkarnas kollektivavtal. Medverkande är Sofia Rydgren Stale, överläkare inom psykiatri och ordförande för Läkarförbundet, Ove Rang, jurist och chef för avdelningen “Arbetsliv och juridik” på Läkarförbundet och programledare Silvia Kakembo.

Läkaravtal 2024: Framtidens kollektivavtal, hur vill de unga läkarna ha det på jobbet? - 3 juli


Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare