fbpx
Hoppa till innehåll

Avtalsnytt

Nytt Lokalt Kollektivavtal
Höjd ersättning för bundenhet i samband med beredskap from. den 1 oktober 2019.
Norrbottens läkarförening och Region Norrbotten har skrivit om det lokala kollektivavtalet som reglerar ersättningen för bundenhet i samband med beredskap i hemmet. Vi har fått ökad ersättning för både beredskap A och B. Vi har också fått en inskriven ”kork”, vilket innebär att ersättningen automatiskt höjs om det centrala avtalet förbättras i framtiden. Tiden för aktivt arbete under beredskap regleras i ett annat kollektivavtal och den har inte ändrats.
Beredskap A
Under helg höjs bundenhets ersättningen från 0,25 till 0,27 timmar per tjänstgjord beredskapstimme utan störning. Det innebär en höjning med 8%. Ersättningen är därmed 23% högre än det centrala avtalet som för närvarande ger en ersättning på 0,22.
Övrig tid ökas ersättningen från 0,15 till 0,16 timmar per beredskapstimme. Det innebär en ökning med 7%. Ersättningen är därmed 45% högre än det centrala avtalet som ger 0,11.
Beredskap B
Under helg höjs bundenhets ersättningen från 0,15 till 0,165 timmar per beredskapstimme vilket innebär en ökning med 10%. Det innebär att avtalet är 18% bättre än det centrala avtalet som ger 0,14.
Övrig tid höjs ersättningen från 0,10 till 0,107 timmar per beredskapstimme vilket innebär en ökning med 7%. Det är därmed 53% bättre än det centrala avtalet som ger 0,07.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
NYHET
Från och med den 3 oktober kan medlemmar i Läkarförbundet teckna en juristförsäkring till rabatterat pris via Folksam. Kostnaden är 30 kronor/månad för ordinarie medlem och 25 kronor/månad för studentmedlem. Försäkringen innehåller bland annat 15 timmars juridisk rådgivning per år. För mer info. klicka på länken, https://slf.se/medlem/medlemsformaner/medlemsforsakringar/
Information kommer 'även att skickas hem till er från Folksam.
Mvh Lena Utterström NLF

Inbjudan till medlemsmiddag

Save the date. Känns efter ett långt avbrott att vi behöver och vill så otroligt gärna träffa er igen. NLF bjuder in er medlemmar till en middag, på lite olika orter i Norrbotten. Inbjudan kommer inom kort som medlemsbrev med …

Läkaravtalet 2020

Viktiga förändringar/delar i nya Läkaravtalet 2020 (gäller från Nov. 2020)