Hoppa till innehåll
Nyheter
Försenad utbetalning av a-kassa på grund av försök till dataintrång

Försenad utbetalning av a-kassa på grund av försök till dataintrång

Akademikernas A-kassa meddelar att datasystemet har stängts ned efter ett misstänkt försök till dataintrång. Det här påverkar veckans utbetalning av a kassa och just nu är det högsta prioritet att få igång systemet så att medlemmarna som står utan arbete kan få sina pengar så snart som möjligt.
Nyhet

 -Vi har inte haft någon direkt attack mot oss men av säkerhetsskäl har vår driftleverantör stängt ned hela systemet, vilket påverkar veckans a-kasseutbetalning. Nu är det högsta prioatt de arbetslösa ska få sina pengar och att störningen ska bli så liten som möjligt, säger Katarina Bengtson Ekström som är kassaföreståndare på Akademikernas a-kassa.

 Ordinarie utbetalning av a-kassa är på torsdagar, varje vecka. Förhoppningsvis kan systemen startas upp igen så att ersättningen kan betalas ut på fredag istället och Akademikernas a-kassa har stärkt bemanningen i telefon och mejl för att kunna svara på medlemmarnas frågor.

 Fokus är av naturliga skäl på utbetalning av ersättning men även möjligheten att ansöka om medlemskap i a-kassan är påverkad. Den som vill bli medlem har dock hela december på sig att ansöka –medlemskapet räknas från den 1:a i månaden, oavsett vilken dag i månaden man ansöker.


Fler nyheter


Ta fem minuter att svara på löneenkäten

I början av november skickades årets löneenkät ut. Det tar bara fem minuter att besvara frågorna. Ju fler som svarar på löneenkäten, desto bättre verktyg får du inför din löneförhandling.
Nyheter


Läkare förlorade i visselblåsarmål

I dag kom den första domen i ett mål som rör visselblåsarlagen. En läkare i Mellansverige som, enligt Läkarförbundet, drabbats av repressalier för att ha varnat om brister på arbetsplatsen förlorade i tingsrätten.
Nyheter
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
Försenad utbetalning av a-kassa på grund av försök till dataintrång