Hoppa till innehåll
Nyheter
Försenad utbetalning av a-kassa på grund av försök till dataintrång

Försenad utbetalning av a-kassa på grund av försök till dataintrång

Akademikernas A-kassa meddelar att datasystemet har stängts ned efter ett misstänkt försök till dataintrång. Det här påverkar veckans utbetalning av a kassa och just nu är det högsta prioritet att få igång systemet så att medlemmarna som står utan arbete kan få sina pengar så snart som möjligt.
Nyhet

 -Vi har inte haft någon direkt attack mot oss men av säkerhetsskäl har vår driftleverantör stängt ned hela systemet, vilket påverkar veckans a-kasseutbetalning. Nu är det högsta prioatt de arbetslösa ska få sina pengar och att störningen ska bli så liten som möjligt, säger Katarina Bengtson Ekström som är kassaföreståndare på Akademikernas a-kassa.

 Ordinarie utbetalning av a-kassa är på torsdagar, varje vecka. Förhoppningsvis kan systemen startas upp igen så att ersättningen kan betalas ut på fredag istället och Akademikernas a-kassa har stärkt bemanningen i telefon och mejl för att kunna svara på medlemmarnas frågor.

 Fokus är av naturliga skäl på utbetalning av ersättning men även möjligheten att ansöka om medlemskap i a-kassan är påverkad. Den som vill bli medlem har dock hela december på sig att ansöka –medlemskapet räknas från den 1:a i månaden, oavsett vilken dag i månaden man ansöker.


Fler nyheter


Avtalskonferens!

23 maj träffades Läkarförbundets lokalföreningar digitalt och på plats för att i detalj gå igenom det nya kollektivavtalet med SKR. Eftersom avtalet är ettårigt handlade många av diskussionerna både om det nya avtalet och hur förbundet ska lägga upp strategin …
Läkaravtal 2024

Fler läkare söker sig utomlands

I en artikel i Läkartidningen kommenterar Sofia Rydgren Stale rapporterna om att fler läkare ansöker om att få arbeta i andra länder.
Nyheter

Nu börjar förberedelserna för nästa avtalsrörelse 

Nyligen träffades Läkarförbundets förhandlingsdelegation för att utvärdera det nya avtalet och påbörja nästa avtalsrörelse. Avtalet är ettårigt och redan i höst ska förbundet lämna över nya yrkanden till SKR. Samtidigt förhandlas nu lokala avtal fram i regionerna. 
Läkaravtal 2024
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
Försenad utbetalning av a-kassa på grund av försök till dataintrång