Hoppa till innehåll

Vår medlemsservice, medlemsrådgivning och reception kommer att hålla stängt under påskhelgen från torsdag den 28 mars klockan 12.00 till tisdag den 2 april klockan 9.00.

Nyheter
Försenad utbetalning av a-kassa på grund av försök till dataintrång

Försenad utbetalning av a-kassa på grund av försök till dataintrång

Akademikernas A-kassa meddelar att datasystemet har stängts ned efter ett misstänkt försök till dataintrång. Det här påverkar veckans utbetalning av a kassa och just nu är det högsta prioritet att få igång systemet så att medlemmarna som står utan arbete kan få sina pengar så snart som möjligt.
Nyhet

 -Vi har inte haft någon direkt attack mot oss men av säkerhetsskäl har vår driftleverantör stängt ned hela systemet, vilket påverkar veckans a-kasseutbetalning. Nu är det högsta prioatt de arbetslösa ska få sina pengar och att störningen ska bli så liten som möjligt, säger Katarina Bengtson Ekström som är kassaföreståndare på Akademikernas a-kassa.

 Ordinarie utbetalning av a-kassa är på torsdagar, varje vecka. Förhoppningsvis kan systemen startas upp igen så att ersättningen kan betalas ut på fredag istället och Akademikernas a-kassa har stärkt bemanningen i telefon och mejl för att kunna svara på medlemmarnas frågor.

 Fokus är av naturliga skäl på utbetalning av ersättning men även möjligheten att ansöka om medlemskap i a-kassan är påverkad. Den som vill bli medlem har dock hela december på sig att ansöka –medlemskapet räknas från den 1:a i månaden, oavsett vilken dag i månaden man ansöker.


Fler nyheter


Nytt avtal klart för läkare i regioner och kommuner

Läkarförbundet och SKR/Sobona har kommit överens om ett nytt avtal som reglerar villkoren för läkare anställda i regioner och kommuner. Avtalet löper på ett år och ger läkarna lägst 3,3 procent i kollektiv löneökning.
Nyheter

Kompensation för övertid viktigt yrkande i avtalsrörelsen 

Vilka villkor som ska gälla vid övertidsarbete regleras i kollektivavtal eller i anställningsavtal. Många läkare får inget val när de skriver på sitt anställningsavtal, utan förväntas avstå kompensation för sin övertid. Detta är ett stort problem tycker Läkarförbundet och yrkar …
Nyheter

Läkarförbundet i Ekot: Sjukvården klarar inte av Natos krav

Sveriges Natomedlemskap ställer krav på att sjukvården snabbt ska kunna hantera ett stort antal skadade. Sofia Rydgren Stale medverkar i Ekot idag och lyfter bristen på personal som det främsta skälet till att Sveriges kapacitet inte är tillräcklig.
Nyheter
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
Försenad utbetalning av a-kassa på grund av försök till dataintrång