Hoppa till innehåll
Nyheter
Här mejslas Läkarförbundets yrkanden fram

Här mejslas Läkarförbundets yrkanden fram

I veckan träffades förhandlingsdelegationen på Villagatan för att mejsla fram Läkarförbundets yrkanden som ska lämna över till SKR och Sobona 21 december i år.
Nyhet
Läkaravtal 2024
Förhandlingsdelegationen består av Sofia Rydgren Stale, Malin Bohlin, Martin Macek, Johan Styrud, Inge Eriksson, Nadja Schuten Huitink, Robert Holmqvist och Elin Karlsson.

Läkarförbundet har under året samlat in delföreningarnas åsikter kring vilka frågor de tycker ska prioriteras i avtalsrörelsen 2024. Förhandlingsdelegationens jobb är att prioritera och formulera vilka yrkanden som ska föras fram till motparten SKR och Sobona. När listan på yrkandena är klar så beslutas den av förbundsstyrelsen innan den lämnas över till SKR.  

Vi hade en intensiv dag men jag tycker att vi landade bra i våra prioriteringar. Vårt jobb är att föra fram yrkanden som ska förbättra för alla Sveriges läkare. Vi vet att mycket i läkarnas arbetsmiljö behöver förbättras och vi vet också att läkare i början av karriären hamnat efter lönemässigt. Detta är stora frågor som vi måste lyfta med arbetsgivarna i avtalsrörelsen 2024, säger Sofia Rydgren Stale ordförande i Läkarförbundet.  

Vilka specifika yrkanden som diskuterades under förhandlingsdelegationens sista ordinarie möte innan yrkandeväxlingen är inte offentliga. Men de utgår från Avtalsplattformen som du kan ta del av via knappen nedan.


Fler nyheter
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
Här mejslas Läkarförbundets yrkanden fram