Hoppa till innehåll
Nyheter
Läkarförbundet genomför en forskningsenkät

Läkarförbundet genomför en forskningsenkät

Läkarförbundet har länge arbetat för att forskande läkares villkor ska förbättras eftersom medicinsk forskning är en av grunderna på vilken en högkvalitativ hälso- och sjukvård vilar. Den är nödvändig för att vi i dag och i framtiden ska kunna erbjuda befolkningen bästa möjliga vård med direkt inverkan på människors hälsa och välbefinnande.
Nyhet

Forskning och villkoren för forskare är en viktig politisk fråga för Läkarförbundet. Just nu genomför vi en forskningsenkät, där ett slumpmässigt urval av 10 000 medlemmar fått en enkät under veckan. Enkäten görs i samarbete med Sveriges Yngre Läkares Förening (SYLF) för att vi ska kunna arbeta ännu bättre med forskningsfrågan och förbättra förutsättningarna för läkare att forska.

Om du fått enkäten skulle vi vara tacksamma om du tar dig tid att besvara den, så att vi får ta del hur du som läkare ser på möjligheten att forska och hur du upplever din arbetsmiljö. Tack på förhand!

”Läkarförbundet anser att hög kvalitet i sjukvården förutsätter en stark klinisk forskning och att forskande läkare är en viktig länk mellan forskningsrönen och sjukvården.”

Läs mer om Läkarförbundets tankar kring forskning i vår forskningspolicy.



Fler nyheter


Fler läkare söker sig utomlands

I en artikel i Läkartidningen kommenterar Sofia Rydgren Stale rapporterna om att fler läkare ansöker om att få arbeta i andra länder.
Nyheter

Nu börjar förberedelserna för nästa avtalsrörelse 

Nyligen träffades Läkarförbundets förhandlingsdelegation för att utvärdera det nya avtalet och påbörja nästa avtalsrörelse. Avtalet är ettårigt och redan i höst ska förbundet lämna över nya yrkanden till SKR. Samtidigt förhandlas nu lokala avtal fram i regionerna. 
Läkaravtal 2024

Flexpension för privatanställda läkare

Från och med den 1 juli får läkare som arbetar på privata företag som har kollektivtal med Vårdföretagarna flexpension. Det innebär ökade pensionsavsättningar och en förstärkt rätt att gå ner i arbetstid med syfte att gå i pension tidigare.
Nyheter
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
Läkarförbundet genomför en forskningsenkät